Ο ΤΙΜΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ…

 
Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα
Προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα». (Κ. Βάρναλης)

Για τον ελληνικό λαό από σήμερα αναδύεται η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Αγαπητοί, συμπολίτες πέρασαν δύο και πλέον χρόνια από την υφαρπαγή της ψήφου σας από το σοσιαληστρικό πασοκ, όπου από το «λεφτά υπάρχουν» περάσαμε στο «μαζί τα φάγαμε» και «χώρια τώρα πεινάμε».

Όμως όλα αυτά από δω και πέρα ανήκουν στο παρελθόν. Διότι ο εξ ουρανού θεόσταλτος, Αντώνης Σαμαράς, ο σύγχρονος Ζορρό, είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος σε όλα αυτά που παράγουν, τα σκάνδαλα πλουτισμού των βουλευτών-υπουργών, τις εξαγορές των κομματικών μηχανισμών από την κυριαρχία και γενικώς ο,τιδήποτε διαπράχθηκε, εις βάρος του ελληνικού λαού και τον οδήγησε στην έλλειψη εμπιστοσύνης και την απαξία απέναντι στους πολιτικούς υπηρέτες.

Τέρμα, όμως, λέει ο Αντωνάκης «μας» σε όλα αυτά! Μέσα από το τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ, ο άμεμπτος αυτός πολιτικός ηγέτης προπαγανδίζει τα μέτρα με τα οποία θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού προς τους πολιτικούς και την πολιτική. Αποσπάσματα από τις περί ου ο λόγος αναφορές είναι τα εξής: «πρέπει να μπει ένα τέλος στην ατιμωρησία των πολιτικών και να ασκείται πολιτική με ήθος» είναι το μήνυμα-δέσμευση που στέλνει η Νέα Δημοκρατία μέσω ενός νέου τηλεοπτικού σποτ. Ανάμεσα στις προτάσεις που καταθέτει είναι «έλεγχο του πόθεν έσχες των πολιτικών από το 1974 έως σήμερα, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και απόδοση ευθυνών για την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο».

Δεν ξέρουμε τι νοιώσατε εσείς, εμείς πάντως, με αυτές τις εξαγγελίες αναριγήσαμε από δέος ιδιαίτερα για το αυτοκτονικό περιεχόμενο τους, διότι οι δεσμεύσεις αυτές είναι πρωτάκουστες και επίσης δεν γίνονται από όποιον κι όποιον. Τώρα, βεβαίως, το ότι έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ο Σαμαράς στο λεγόμενο μνημόνιο, ενώ διατυμπάνιζε και πολιτικώς επιχειρηματολογούσε περί του αντιθέτου ή ότι έδωσε τις γραπτές δεσμεύσεις-εγγυήσεις που του ζητήθηκαν, για την τήρηση των συμφωνηθέντων, παρ’ ότι με «στιβαρότητα» διαμήνυε προς πάσα κατεύθυνση και διαβεβαίωνε περί του αντιθέτου, δεν παίζει κανένα ρόλο για δύο κυρίως λόγους:

1) Διότι, όλοι οι παραπάνω πολιτικοί ελιγμοί έγιναν, για να νομίσουν οι κακοί ξένοι τύραννοι πως ο Σαμαράς και η ΝΔ είναι μαζί τους και την κατάλληλη στιγμή να τους τη φέρει. Διότι, (καχύποπτε ψηφοφόρε), εάν δεν έπραττε έτσι δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις βρε κορόιδο. Για την πατρίδα τα κάνει όλα, ρε γαμώ το!!!

 Επίσης, (καχύποπτοι και κακοπροαίρετοι ψηφοφόροι), το γεγονός πως σχεδόν ολόκληρος ο προεκλογικός αγώνας δίνεται, μέσα από κλειστούς –και καλά φυλασσόμενους– χώρους και δια μέσου της τηλεόρασης δεν είναι γιατί φοβούνται τα γιούχα, τους προπηλακισμούς και τα λιντσαρίσματα, αλλά από σεβασμό σε όλους εμάς που δεν έχουμε να φάμε. Άσχετο είναι βέβαια το ότι νυχτιάτικα ψήφισαν το περίφημο νομοσχέδιο για να λάβουν την επιχορήγηση, βάσει των προηγούμενων εκλογικών τους ποσοστών. Επειδή αυτή η «κίνηση» έγινε για λόγους οικονομίας. Ναι! Καλά ακούσατε. Διότι είναι σίγουρο και γνωστό «τοις πάσει», ότι τα ποσοστά τους θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο, οπότε εάν τα έπαιρναν μετά, θα έπαιρναν περισσότερα!!

2) Ο σημαντικότερος λόγος, εξ αιτίας του οποίου όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου κυριαρχεί η αισιοδοξία, (ιδιαίτερα μάλιστα μετά από αυτό το τηλεοπτικό σποτ) εκτός από τους κακοπροαίρετους, είναι επειδή από δω και πέρα ο Αντώνης με τη ΝΔ εισάγει το ήθος, την αξιοπιστία, την ισονομία κ.α. στην πολιτική…

«Συνεπαρμένοι» απ’ το συναίσθημα της αισιοδοξίας, της ελπίδας και της προοπτικής παρά λίγο να ξεχάσουμε τη σοφή διατύπωση του Αλμπέρ Καμύ, που ισχύουν για όλους (αριστερούς, δεξιούς ή ακροδεξιούς) τους Σαμαράδες:

«Η πολιτική και η μοίρα της ανθρωπότητας διαμορφώνονται από ανθρώπους χωρίς ιδανικά και χωρίς μεγαλείο. Άνθρωποι που έχουν μεγαλείο μέσα τους δεν ασχολούνται με την πολιτική».

 Δημοσιεύθηκε από Σ. Φ.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: