Χιλή: Η Μέρα του Νεαρού Μαχητή

22:00 – Περίπου 30 νεαροί έχουν συλληφθεί στην πόλη Concepción.

21:45 – Τα εστιακά σημεία συγκρούσεων έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την άφιξη των καραμπινιέρων που πυροδοτούν την οργή.

21:30 – Η συγκέντρωση στη μνήμη του Vergara Toledo, όπου βρίσκονται και οι γονείς του, αριθμεί πάνω από 500 άτομα. Ενώ η πορεία ξεκινά ξεσπούν οι πρώτες συγκρούσεις, ενώ πέφτουν πυροβολισμοί στην περιοχή Villa Francia της πρωτεύουσας.

20:45 – Τα πρώτα οδοφράγματα στήνονται στη Villa Francia και άλλα σημεία του Σαντιάγκο, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Το απόγευμα οι καραμπινιέροι κινητοποιήθηκαν για διάφορες απειλές για τοποθέτηση βόμβας, όπως στην πολυτελή συνοικία Vitacura, αλλά και σε μια τράπεζα Santander.

11:51 – Υπάρχουν αναφορές ότι οι μπάτσοι γεμίζουν με εύφλεκτο υγρό μπουκάλια για να ενοχοποιήσουν ένα νεαρό που έχει συλληφθεί, περίπου 70 νεαροί μεταφέρονται με αστυνομικά οχήματα.
11:48 – Συγκρούσεις ξεσπούν στο Πανεπιστήμιο του Σαντιάγκο, νεαροί επιτίθενται στους μπάτσους, οι μπάτσοι μπαίνουν για λίγο μέσα. Άλλοι νεαροί υποστηρίζουν απ’ έξω.

28η προς 29η – Η Μέρα του Νεαρού Μαχητή – Συνεχής Εξέγερση

Οι πρώτες ώρες της 29ης Μάρτη σημαδεύτηκαν με συγκρούσεις με τους μπάτσους σε διάφορα σημεία. Οι συγκεντρωμένοι βγήκαν στους δρόμους όχι μόνο για να τιμήσουν αυτούς που έπεσαν στη μάχη αλλά και για την οργή που κουβαλάνε, για να δείξουν την αηδία τους για την εξουσία, που εκφράζεται με την ανάπτυξη τεθωρακισμένων στους δρόμους. Κάποιες περιοχές όπου ξεσπούν συγκρούσεις απ’ τα ξημερώματα είναι:  Villa Francia, Los Morros, La Pincoya, Quilicura κ.ά.
Μέχρι τις 2.30 έχουν γίνει ήδη 3 συλλήψεις και τα πρώτα άρματα εθεάθησαν στη συνοικία Los Morros του San Bernardo, όπου έγιναν προσπάθειες να γίνει απαλλοτρίωση σε 3 σούπερ-μάρκετ και να πυρποληθεί ένα αστυνομικό τμήμα.
Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: