Συγκρούσεις στη Βαρκελώνη, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα μετά από πολλά χρόνια

Η γενική απεργία της 29ης Μαρτίου παρέλυσε μεγάλο μέρος της Ισπανίας. Τα λιμάνια είχαν κλείσει, μαζί με πολλά εργοστάσια, η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος έπεσε 24% (αν και στη Μαδρίτη, για παράδειγμα, άναψαν τα φώτα στους δρόμους την ημέρα για να επηρεάσουν τα στατιστικά), η συγκοινωνία παρέλυσε σε πολλές περιοχές, η συμμετοχή στα εργοστάσια ήταν περίπου 80-100% ενώ στις υπηρεσίες και τα μικρά μαγαζιά περίπου 25-30%.

Στη Βαρκελώνη, η γενική απεργία άρχισε τα μεσάνυχτα με πικετοφορίες κτλ. Στο κέντρο, μια ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε σε ένα καζίνο, για να το κλείσει, αλλά όταν μπήκαν μέσα άρπαξαν 2.300 ευρώ και έφυγαν. Το πρωί, τουλάχιστον 8 αποκλεισμοί δρόμων ήταν σε εξέλιξη, σε κεντρικούς δρόμους και στις εισόδους της πόλης. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να κατεβαίνουν στο δρόμο, μαγαζιά εξαναγκάζονταν να κλείσουν, ενώ προς το απόγευμα η πόλη έζησε τις μεγαλύτερες συγκρούσεις εδώ και πολύ καιρό, σύμφωνα με κάποιους ίσως και από τη δεκαετία του 1980. Πολλές τράπεζες και καταστήματα πολυτελείας σπάστηκαν, πολλά οδοφράγματα και πυρπολημένες επιχειρήσεις.

Σε μερικές περιπτώσεις οι μπάτσοι απωθήθηκαν με μολότοφ και πέτρες, ενώ μετά από πολύ καιρό η καταλανική αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά. Πολλοί δημοσιογράφοι και ασφαλίτες δέχθηκαν επίθεση. Αναρχικοί, σοσιαλιστές, άλλοι αριστεροί και νεολαίοι συμμετείχαν για πολλές ώρες στη σύγκρουση.

Πολλά άτομα τραυματίστηκαν.

Μπορείτε να δείτε μερικά βίντεο από Βαρκελώνη στα ακόλουθα λινκ, αν και τα σημαντικότερα γεγονότα δεν έχουν καταγραφεί, ως συνήθως φυσικά…

http://www.elperiodico.com/es/videos/sociedad/guerrilla-urbana-barcelona/1435141.shtml

http://videos.lavanguardia.com/20120329/54279044815/tiros-y-barricadas-en-el-centro-de-barcelona.html

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: