Νέα από τον αγώνα ενάντια στα Τρένα Υψηλής Ταχύτητας στην Ιταλία

Οι παρ’ ολίγο δολοφονικές ενέργειες των μπάτσων στη Val Susa, όπου εδώ και χρόνια διεξάγεται ο αγώνας Νο-TAV, πυροδότησαν κινήσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ιταλία και όχι μόνο.

Η Baita Clarea είναι μια περιοχή στη Val Susa όπου επρόκειτο να αρχίσουν εργασίες για την υλοποίηση των TAV (Τρένα Υψηλής Ταχύτητας). Οι δυνάμεις της τάξης άρχισαν να εκκενώνουν τη γη στις 27/2 ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες. Εκατοντάδες συγκεντρωμένοι έκλεισαν το δρόμο, όπως και πρόσφατα, στην έξοδο της Avigliana και άνοιξαν τα διόδια.

Παράλληλα ο Luca Abba, κάτοικοις της περιοχής του οποίου η γη απαλλοτριώθηκε, ανέβηκε σε ένα πυλώνα σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει την επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση. Οι μπάτσοι τον διέταξαν να κατέβει χωρίς να πάρουν μέτρα. Τον ανάγκασαν να ανέβει ακόμα ψηλότερα και δεν έκοψαν το ρεύμα. Σαν αποτέλεσμα, ο Λούκα χτυπήθηκε από ρεύμα 15.000 βολτ και έπεσε αρκετά μέτρα κάτω. Τελικά μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο και ευτυχώς διέφυγε τον κίνδυνο, αν και η κατάστασή του παραμένει σοβαρή.

Στην περιοχή στήθηκαν οδοφράγματα και ξέσπασαν συγκρούσεις, ενώ το μέρος έχει κηρυχθεί «στρατηγικό σημείο εθνικού συμφέροντος». Οι μπάτσοι χρησιμοποίησαν και κανόνια νερού.

Σε όλη την Ιταλία οργανώθηκαν πορείες και κινητοποιήσεις. Η σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μπολόνια τελεί υπό κατάληψη μετά την παρολίγο δολοφονία του Λούκα και τις συλλήψεις που έγιναν. Συνολικά σε 80 πόλεις έγιναν κινητοποιήσεις αλλά και επιθέσεις σε τρένα και  εταιρίες που σχετίζονται με τα TAV.

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης έγιναν και σε κεντρικά σημεία και ιταλικά προξενεία σε Βαρκελώνη, Λυόν, Παρίσι, Λονδίνο.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: