«Εξαφανίσεις» και εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στη Ρωσία

Χθες (20/2) ένας τσετσένος πρόσφυγας, ο Bisolt Abubakarov, γεννηθείς το 1961, απελάθηκε από τη Φινλανδία στη Ρωσία.

Ζούσε σε καταυλισμό προσφύγων στη φινλανδική πόλη Κέμι από το 2010, ενώ η αίτησή του για πολιτικό άσυλο δεν έγινε δεκτή. Οι μπάτσοι τον συνέλαβαν στις 19/2 και χθες απελάθηκε. Επικοινώνησε με τους δικούς όταν ήταν στα σύνορα, και από εκείνη την ώρα η τύχη του αγνοείται, ενώ το τηλέφωνό του είναι κλειστό.

Σε μια φρικιαστική εξέλιξη στην Μπαϊκάλια της Σιβηρίας, έγιναν καταγγελίες πριν λίγες μέρες ότι πράκτορες της FSB (πρώην KGB) απήγαγαν νεαρά άτομα με σκοπό να πουλήσουν τα όργανά τους. Κάτοικοι του Ιρκούτσκ αναφέρουν στο ίντερνετ ομαδικές εξαφανίσεις νεαρών και μπάτσους της KGB να κάνουν εμπόριο οργάνων.

Από τις 15/2 κάτοικοι της πόλης στέλνουν μηνύματα από τα κινητά τους για φρικτά εγκλήματα από τα άπληστα για χρήματα ανθρωποειδή της FSB. Ένα μήνυμα ανέφερε ότι ένα νεαρό κορίτσι βρέθηκε νεκρό με τα όργανά της να λείπουν.

Κάποιοι μπλόγκερ δίνουν λεπτομέρειες για το πώς λειτουργούν οι δολοφόνοι: δύο ένοπλοι πράκτορες της FSB οδηγούν με τη βία νεαρά άτομα μέσα σε ένα μαύρο όχημα «Gazel» και τους μεταφέρουν σε άγνωστο μέρος. Μετά κάποια πτώματα βρίσκονται και λείπουν κάποια όργανά τους.

Τα μηνύματα αυτά επιβεβαιώνονται και από τα επίσημα μήντια. Η τοπική έκδοση της Komsomolskaya Pravda γράφει για 2 μαθητές από το προάστιο Novo-Lenino που αγνοούνται, μια 28χρονη γυναίκα, δύο εξαφανισμένους φοιτητές του τοπικού πανεπιστημίου, τους Daniel Semakov και Aleksey Butorin, μια έγγυο γυναίκα, την Irene Stroganova, και πολλούς άλλους νεαρούς άνδρες και γυναίκες από την πόλη.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: