Προκήρυξη που μοιράστηκε στη σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Την ώρα που οι κρατικοί εκβιασμοί και σχεδιασμοί για περαιτέρω υποδούλωση της κοινωνίας από το κράτος και τη δικτατορία της “αγοράς” συζητούνταν και νομοθετούνταν στο κυνο-βούλιο, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε δεκάδες άλλες πλατείες και δρόμους στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Δεκάδες μπλοκ πορεύθηκαν αρχικά προς την παραλιακή. Η λεωφόρος Νίκης, με τις ακριβές καφετέριες-μπαράκια και τα χλιδάτα μαγαζιά ήταν λογικό να γίνει σύντομα πεδίο όπου θα εκφραζόταν η οργή κάποιων διαδηλωτών. Κι έτσι και έγινε… η οργή του κόσμου εκδηλώθηκε τόσο σε σύμβολα της κατανάλωσης στην παραλιακή, όσο και σε άλλους κρατικούς και οικονομικούς στόχους κατά τη διάρκεια της πορείας:

Ο πετροπόλεμος με τους μπάτσους γύρω από την πλατεία Αριστοτέλους, με πολλές ομάδες διαδηλωτών να συνεχίζουν να σπάνε βιτρίνες πολυτελών καταστημάτων, επιχειρήσεων και αυτοκινήτων, με δεκάδες φλεγόμενους κάδους για οδοφράγματα, και δεκάδες αντικείμενα, έπιπλα και εξοπλισμό από ξενοδοχεία και καφε-μπαρ  της περιοχής να εκτοξεύονται στα ΜΑΤ ή να μπαίνουν στο δρόμο… τα δεκάδες καταστήματα και επιχειρήσεις που έχουν γίνει στόχος επίθεσης, όπως: τράπεζες Πειραιώς, FBB, Marfin, το ξενοδοχείο Electra Palace, Miele, Cyta, Hush Puppies, Public, Travel Plan, Tribeca, Sport 2000, Φωκάς κ.ά.

Οι επιθέσεις των μπάτσων με χημικά κατάφεραν να διαλύσουν τελικά τους διαδηλωτές, απ’ τους οποίους συνελήφθησαν έξι με πλημελλήματα.

Σε πολλές πόλεις έγιναν δυναμικές πορείες και επιθέσεις σε τράπεζες, γραφεία πολιτικών, κρατικά κτίρια, εφορίες κ.ά. (Κέρκυρα, Τρίκαλα, Πάτρα, Βόλος, Αγρίνιο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και αλλού), ενώ μέχρι αργά το βράδυ πραγματοποιούνταν πολύωρες συγκρούσεις στην Αθήνα, όπου προφυλακίστηκαν 4 άτομα για τη συμμετοχή τους στην πορεία.

Χιλιάδες διαδηλωτές δεν πορεύθηκαν με συνδικαλιστικά αιτήματα, δεν διεκδίκησαν καλύτερους μισθούς και δεν ακολούθησαν το μονοπάτι του συνδικαλισμού. Ίσως γιατί έχουν κατανοήσει ότι ελευθερία και κράτος είναι ασυμβίβαστα, ότι μόνο η κατάργηση του κράτους και κάθε μορφής εξουσίας μπορεί να δημιουργήσει μια κοινωνία ελεύθερη, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, μια κοινωνία αδελφοσύνης, αλληλεγγύης και αλληλο-σεβασμού…

Ο ΑΝΕΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΝΕΕΙ ΔΥΝΑΤΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

 

Αναρχικός Πυρήνας  ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (www.dromous.wordpress.com)

Σύντροφοι για την Αναρχική Απελευθερωτική Δράση – 19 Φλεβάρη 2012

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: