Ειδήσεις από την αντίσταση στον Καύκασο

Σουηδία: Δεν υπάρχουν νεότερες πληροφορίες για την τύχη του τσετσένου μαχητή Emilkhan Sadayev και την γυναίκας του Ajna Sharapova, που απήχθησαν στις αρχές Φλεβάρη από τη σουηδική αστυνομία. Είναι μια πρωτοφανής υπόθεση στη σουηδική ιστορία, με έναν άνθρωπο να εξαφανίζεται τόσο εύκολα, όπως συμβαίνει στη Ρωσία του Στάλιν ή του Πούτιν.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Haber, ο  τσετσένος μαχητής που πολέμησε γενναία ενάντια στους ρώσους εισβολείες κατά το ρωσο-τσετσενικό πόλεμο, αντιμετωπίζει τώρα την απέλαση μαζί με τη γυναίκα του, και ένα σίγουρο θάνατο.

Ο δικηγόρος του δε μπορεί ακόμα να επικοινωνήσει μαζί του.

Οι εκπρόσωποι της τσετσένικης διασποράς ανησυχούν ότι ο Sadayev βασανίζεται στη φυλακή από πράκτορες της KGB που έχουν μεταβεί στη Σουηδία, βάσει συμφωνίας των δύο χωρών.

Ούτε μια σουηδική εφημερίδα δεν ανέφερε το όνομά του και το γεγονός της απαγωγής του από τους μπάτσους.

Καζακστάν: Ομαδικές συλλήψεις νέων ισλαμιστών έχουν γίνει στο Uralsk, πόλη του δυτικού Καζακστάν, τη νύχτα της 3ης Φλεβάρη.

Οι πιο πολλοί κρατούνται στο κτίριο της μυστικής αστυνομίας όπου βασανίζονται βάναυσα.

Κάποιοι έχουν μεταφερθεί στις φυλακές των πόλων Atyrau και Aktau. Οι συγγενίες τους δεν ξέρουν τίποτα για την τύχη τους και γιατί έχουν συλληφθεί, καθώς η μυστική αστυνομία του δικτάτορα Nazarbayev δεν εξηγεί ποτέ τα εγκλήματά της ενάντια στην ανθρωπότητα.

Αυστρία: Ο αρχηγός δικτύου κατασκόπων και τρομοκρατών της KGB με το όνομα Karamazov απελάθηκε από τη χώρα στις αρχές Φλεβάρη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Die Presse, η αυστριακή αστυνομία φέρεται να «εξάρθρωσε» δίκτυο πρακτόρων του Kadyrov.

Το ψευδώνυμό του ήταν Karamazov, το αυστριακό όνομα που του έδωσαν ήταν  «Wolfgang F.», ενώ το αληθινό του Suliman E. Άλλαξέ το όνομά του με τη βοήθεια των αρχών για να δράσει σαν κατάσκοπος της KGB.

H συμμορία του έδρασε ενάντια σε τσετσένους πρόσφυγες στην Αυστρία, ώστε αυτοί να σιωπούν για τα εγκλήματα πολέμου και βασανιστήρια των Ρώσων στην Τσετσενία.

Άλλοι 30 «σύντροφοί» του παραμένουν ακόμα στη χώρα. 

Αυστρία: Μια οικογένεια Τσετσένων πρόκειται να απελαθεί στη Ρωσία, όπου απειλείται με εκτέλεση. Σύμφωνα με αυστριακά μήντια, η οικογένεια των Akhmedovs (ζευγάρι με 4 παιδιά), που ζούσαν μέχρι τώρα στο χωριό Riegersburg της περιφέρειας Feldbach στην επαρχία Styria είναι αντιμέτωποι τώρα με την απέλαση.

Ο Yusuf Akhmedov αναφέρει πώς οι υποτακτικοί του Kadyrov σκότωσαν το φίλο του. Ρώσοι στρατιώτες αναμίχθησαν επίσης.

Απείλησαν να τον σκοτώσουν αν μιλούσε γι’ αυτό. Έτσι έφυγε με την οικογένειά του για την Πολωνία. Αργότερα η γυναίκα του έλαβε ένα γράμμα από την αδερφή της στην Τσετσενία που έλεγε ότι ο στρατός του Kadyrov τον αναζητούσε με κατηγορίες για απόκρυψη των συγγενών του.

Στην Πολωνία έμεινε από το 2005 έως το 2007, του αρνήθηκαν το πολιτικό άσυλο 4 φορές. Μετά έφυγαν στην Αυστρία το Μάρτιο του 2007.

Το 2008 τους αρνήθηκαν το πολιτικό άσυλο για πρώτη φορά. Οι εφέσεις συνεχίστηκαν μέχρι το Νοέμβριο του 2011. Ο θείος του Yusuf και ο ι4 ξάδερφοί του είχαν πετύχει να πάρουν άσυλο και ζουν κανονικά στη χώρα.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: