Σσσσ! Προσβλήθηκε ο Κάρολος…!!!

Μετά το τέλος συγκέντρωσης στο άγαλμα Εθν. Αντίστασης, στη παραλία Χαλκίδας, όπου παρευρίσκονταν στην εξέδρα των επισήμων για την τέλεση του «αγιασμού των υδάτων» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τη Χαλκίδα και άλλοι πολιτειακοί παράγοντες, έγινε πέσιμο σε λίγα άτομα κατά την αποχώρηση τους.

Προσήχθησαν 6 άτομα, όπου στους 5 αποδόθηκε η κατηγορία της «προσβολής του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας». Καθοριστικό ρόλο στις συλλήψεις έπαιξαν οι δεκάδες ασφαλίτες που υπήρχαν από νωρίς στη πόλη. Ψάξιμο σακιδίων, εξακριώσεις, σπάσιμο φωτογραφικών μηχανών, προπηλακισμοί ήταν το σκηνικό που είχε στηθεί από τους λίτες. Για τους 5 σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν τηλεφωνικής εντολής της εισαγγελέα.

Η απαξίωση απέναντι σε κάθε θεσμό και σε κάθε πολιτειακή αρχή από όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια οδηγούν την κρατική εξουσία στο να ξεθάβουν νόμους και διατάξεις πέρι προσβολής, όταν παρατηρούν ότι ακόμα και οι κατ’ εξοχήν «αγιοποιημένοι» και ανέγγιχτοι πρόεδροι της δημοκρατίας βρίσκονται στο στόχαστρο.

 

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα Χαλκίδας

 

 

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: