Χιλή: ο Francisco Moreno καταδικάστηκε και αφέθηκε ελεύθερος, οι Mono και Gonzalo πάλι στη φυλακή

Ο Francisco Moreno καταδικάστηκε σε 3 χρόνια και 1 μέρα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Κατηγορείται ότι σε φοιτητική πορεία στης 14/7/2011 πέταξε μολότοφ στην πρεσβεία της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 μπάτσοι.

Αφού έμεινε 5 μήνες προφυλακισμένος, δικάστηκε πριν λίγες μέρες και ανέλαβε την ευθύνη. Δεν καταδικάστηκε, έτσι, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και η ποινή του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.

Έτσι, στις 3/1/2012 αφέθηκε ελεύθερος.

Στις 11/3/2011, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για την επέτειο της δικτατορίας, ένας μπάτσος δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτές. Οι Cristobal (Mono) και Gonzalo (Rusio) συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό.

Αφού έμειναν 3 μήνες προφυλακισμένοι, στις 26/12/2011 το δικαστήριο τους καταδίκασε σε κατ’ οίκον κράτηση, αλλά το υπουργείο εσωτερικών εφεσίβαλλε την απόφαση στις 4/1/2012. Έτσι, επέστρεψαν στη φυλακή και θα δικαστούν στις 16/1.

Προφυλακισμένος παραμένει και ο Zerman Elias, κατηγορούμενος για επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: