Ακροδεξιός σκοτώνει δύο και τραυματίζει τρεις στην Ιταλία

Στη Φλωρεντία, ένας πενηντάχρονος, ο Gianluca Casseri δολοφόνησε, την Τρίτη 13 του μήνα, με πυροβολισμούς, στην Πλατεία Νταλμάτζια, δυο Σενεγαλέζους πλανόδιους πωλητές, τους Samb Modou, 40 ετών και Diop Mor, 54 ετών και τραυμάτισε έναν ακόμη.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε με το αυτοκίνητο του στη αγορά του San Lorenzo, στη τουριστική περιοχή της αναγεννησιακής Φλωρεντίας όπου άνοιξε πυρ κατά Αφρικανών πλανόδιων πωλητών τραυματίζοντας δυο απ’ αυτούς. Ένας από τους τραυματίες διατρέχει το κίνδυνο παράλυσης. Μετά από λίγο ο Casseri αυτοκτόνησε σε ένα πάρκινγκ.

Ο Gianluca Casseri γεννήθηκε το 1961 και ήταν μηχανικός. Από το 2001, εξέδιδε το φιλολογικό περιοδικό La Soglia (Το κατώφλι), ήταν μέλος του πολιτιστικού συνδέσμου La Runa, ενώ πολιτικά βρισκόταν κοντά στον πυρήνα γύρω από το δίκτυο του εθνικιστικού-φασιστικού κινήματος Casa Pound. Είχε γράψει μια μελέτη με τίτλο «Τα πρωτόκολλα των σοφών της Αλεσσάνδρεια» και το ιστορικό μυθιστόρημα «Το κλειδί του χάους».

Περίπου 200 Σενεγαλέζοι έκαναν πορεία στο κέντρο της Φλωρεντίας, φωνάζοντας «Ρατσιστές» και «Ντροπή» και στη συνέχεια προσευχήθηκαν μπροστά στο καθεδρικό της πόλης. Ένας αφρικανός που συμμετείχε στην πορεία, φέρεται να δήλωσε σε ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «μη μας λέτε ότι είναι τρελός, αν ήταν έτσι θα σκότωνε και λευκούς».

Πάντως, ο τοπικός συντονιστής της εθνικιστικού-φασιστικού κινήματος Casa Pound, δήλωσε για το δράστη ότι «ήταν λίγο περίεργος, λίγο μοναχικός αλλά δε φαινόταν για τρελός. Ζούσε στο δικό του κόσμο».

Εν μέσω «κρίσης» χρέους και αναδιάταξης του ιταλικού κράτους, οι μετανάστες γίνονται εύκολα αποδιοπομπαίοι τράγοι, ώστε να διευκολυνθούν τα σχέδια των εξουσιαστών για το πέρασμα στο «νέο θαυμαστό κόσμο» της κυριαρχίας και τους εξανδραποδισμού».

Το ιταλικό κράτος προσπαθεί, συντεταγμένα να προωθήσει νόμους για τη «λαθρομετανάστευση», με την Λίγκα του Βορρά να «χτίζει» τη νομοθεσία για ποινικοποίηση της μη «εγκεκριμένης» εισόδου αλλοδαπών στην Ιταλία και για την επαναπροώθησή τους στις χώρες της Βόρειας Αφρικής. Έτσι, μέσα σε μια γενικευμένη τάση ισοπέδωσης των δήθεν κατακτήσεων, επιχειρείται να καθιερωθεί και νομοθετικά ένα κλίμα ρατσισμού που καλλιεργείται συστηματικά στην Ιταλία, έκφραση του οποίου είναι και το συγκεκριμένο συμβάν.

Δημοσιεύτηκε από Π.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: