Μπαμ! Ηκούσθη στον αέρα!

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο περήφανος ηγέτης των Συντηρητικών, που «ξεκόλλησε» και από την 19η Φεβρουαρίου –ημερομηνία κάποιων εκλογών–,  συνεχίζει τον ωραίο αγώνα του για την «ανάκαμψη» και την «ανάπτυξη», λέξεις που ακούγονται εντελώς κούφιες και άσχετες με την πραγματικότητα, άρα απολύτως κατάλληλες για την εσωτερική κατανάλωση.

Καλεσμένος, λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς από κάποιο εμπορικό ινστιτούτο, και έχοντας απέναντι του ένα πολύ φιλικό ακροατήριο από Εμπόρους, δεν δυσκολεύτηκε να διαβάσει το κείμενο που του είχαν γράψει, διανθίζοντας την ομιλία του με τα αναγκαία σκαμπανεβάσματα στη φωνή και τις γλυκανάλατες χειρονομίες και εκφράσεις που επιχειρούν να μεταδώσουν στο ακροατήριο την απογοήτευση του Αντώνη για την υπέρμετρη φορολογία στα κέρδη των εμπόρων. Ο σκηνοθέτης, μάλιστα, φρόντισε να κολακεύσει τον μεταβατικό Αρχηγό της ΝΔ, παρεμβάλλοντας πλάνο από ένα αλαφιασμένο χέρι που κρατεί σημειώσεις για να μην χαθεί ούτε σταγόνα από την σαμαρική σοφία. Ως εδώ μπορούμε να πούμε πως ήταν ένας καλούτσικος αντιμνημονιακός Σαμαράς.

Αυτό ήταν όμως το εύκολο πρώτο μέρος της ομιλίας. Αφού η φορολογία είναι υψηλή δεν θα πρέπει, ας πούμε, ο Σαμαράς να πει ότι την κατεβάσει; Αλί! Ο Σαμαράς θα ήθελε πάρα πολύ να κάνει όχι μία αλλά χίλιες δυο διευκολύνσεις προς την χειμαζόμενη, από την οικονομική κρίση, «τάξη» των εμπόρων.

«Αλλά», συνεχίζει ο Αντώνης Σαμαράς χαμηλώνοντας το βλέμμα και δαγκώνοντας μία-μία τις λέξεις, «αυτά εξαρτώνται πλέον από την έγκριση των Δανειστών μας όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών. Εκεί αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι θα προσπαθήσω να τους πείσω γι αυτά που πρέπει να αλλάξουν».

Η τραγωδία του δισέγγονου της Πηνελόπης Δέλτα δεν είχε σταματημό.

«Μερικά πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν

δεν θα γίνουν αν δεν συμφωνήσουν και εκείνοι

Ο Σαμαράς κάνει παύση δύο δευτερολέπτων, βγάζει έξω τη γλώσσα -μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως- τινάζει απότομα το κεφάλι, ξεροκαταπίνει και προφέρει με αξιοπρέπεια τις δραματικές τούτες κουβέντες:

«…Ενώ θα έπρεπε να γίνουν»

Τι απομένει σε έναν ηγέτη που δεν μπορεί πια να βοηθήσει το λαό του από την τυραννία των ξένων δυνάμεων; Ο αυτοχειριασμός!!! Poor Boy!

Όλοι γύρισαν για να μην βλέπουν…

Μην ανησυχείτε όμως! Ο Αντώνης Σαμαράς είναι μια χαρά και συνεχίζει ακάθεκτος, αφού πέρασε το δύσκολο σημείο της ομιλίας του!

«Υπάρχουν πολλά ισχυρά επιχειρήματα για να τους πείσουμε! Νομίζω ότι εκείνος που θα επιμείνει θα τα καταφέρει».

Ποιος τον έπιανε μετά τον Αντώνη τον Σαμαρά! Ακόμα και την καθιερωμένη κουταμάρα για περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας ξεστόμισε, υποσχέθηκε ότι θα πατάξει το παρα-εμπόριο κτλ. Εν πάση περιπτώσει, για να μην κουράζουμε άλλο, είναι φανερό ότι παρασύρθηκε από την φορτισμένη, από συναισθήματα, ατμόσφαιρα και δεν ήξερε τι έλεγε…

Δημοσιεύθηκε από Χ.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: