Ο Αντώνης, ο βαρκάρης, ο «σερέτης»…

Θέλουμε δεν θέλουμε γινόμαστε θεατές ενός υποτιθέμενου πολιτικού θρίλερ που εκτυλίσσεται με τους ευρωπαίους να ζητούν μετά μανίας την υπογραφή του Σαμαρά προκειμένου να πάρει, τάχα μου, το κράτος την επόμενη δόση από το ΔΝΤ. Ο Σαμαράς όμως «φυλάει Θερμοπύλες» και δεν ενδίδει στον εκβιασμό.

«Δεν υπογράφω», λέει ο Αντωνάκης, «διότι είναι ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας».
Και ’δω που τα λέμε, έχει και ’να δίκιο. «Γιατί», σου λέει, «έχω δώσει γην και ύδωρ, με αναγκάσατε να συγκυβερνήσω και να πάρει τη θέση της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως το ΚΚΕ (βέβαια ο Αντωνάκης είναι, κατά βάθος, δίκαιος και αναγνωρίζει πως το ΚΚΕ αξίζει αυτόν το θεσμικό ρόλο μετά και την διαφύλαξη των βουλευτών ώστε να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο που έφερε και το περιβόητο κούρεμα) και τώρα δεν με αφήνετε να πολιτικολογήσω μπας και συγκρατήσω μερικούς ψηφοφόρους στο μαντρί».

«Εδώ τα ’δωσα όλα, μαζί με τον συμφοιτητή μου, έπεσα και στα γόνατα. Φτάνει, μην το παρακάνετε…». Αυτά είπε και έπαιξε για λίγο με το χαρτί του πατριωτισμού, για μια εθνική υποτίθεται περηφάνια και άλλα παρόμοια σαλτσοειδή.

Οι υπόλοιπες ύαινες, όμως, του πολιτικού συρφετού δεν μπορούν να μείνουν απ’ έξω. Πατριωτισμό, λοιπόν, κι αυτοί. Βγήκε κι ο Κουβέλης χθες το πρωί και προέτρεπε το Σαμαρά να μην υπογράψει. «Είναι αρκετή», είπε, «η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε η ΝΔ και το Λά.ΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου».

Η προτροπή του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς προς το Σαμαρά και τη ΝΔ γίνεται, ενώ ο ίδιος και το κόμμα του δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση (Δεν έδωσε ψήφο, επειδή δεν υπήρχε κίνδυνος για την δοτή κυβέρνηση, αλλά είναι πάντα πρόθυμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύστημα –όταν αυτό βρεθεί σε κίνδυνο ή αναταραχή– όπως έκανε και το 1989, όπου «τσίμπησε» και υπουργείο σε εκείνη την «εμπνευσμένη» συμμαχία του ΚΚΕ-ΣΥΝ με τη ΝΔ).

Τα ακούει όλα αυτά η Ντόρα, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, και τρελαίνεται. Βάζει το Σκυλακάκη ευρωβουλευτή να την πέσει στο Σαμαρά. Μετά τις δηλώσεις του Κουβέλη βγαίνει ο Σκυλακάκης και λέει προς το Σαμαρά «αν διαφωνείτε με την ουσία των συμφωνηθέντων μην υπογράφετε. Αν, όμως, συμφωνείτε μην ταλαιπωρείτε τη χώρα παίζοντάς το αντιμνημονιακός και υπογράψτε».

Η πολιτική έχει πολλά κέρατα για να μπορούν να αρπάζονται αυτοί που την υπηρετούν, όταν στριμώχνονται από τους ομοίους τους ή από τον κόσμο. Αρπάζονται από το ένα, μετά από το άλλο, ύστερα από το παραδίπλα και χορεύοντας τον «πολυκέρατο» προσπαθούν να ξεφύγουν, να κοροϊδέψουν, να το παίξουν σπουδαίοι.

Τι έκανε λοιπόν ο Αντωνάκης;

Απλά ύψωσε περήφανα το ένα χέρι σε γροθιά, ενώ με το άλλο αρπάχτηκε από το παραδίπλα κέρατο και βροντοφώναξε: «Εγώ ραγιάς δεν γίνομαι, μ’ άλλους, μαζί, δεν υπογράφω!».

Και υπόγραψε μόνος του!!!

Δημοσιεύθηκε από Σ. Φ.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: