Απεργία και συγκρούσεις στην Κίνα

Χιλιάδες εργάτες στο  Dongguan της επαρχίας Guangdong διοργάνωσαν μεγάλη απεργία την Πέμπτη ενάντια στη διοίκηση των εργοστασίων τους.

Κατέλαβαν ένα εργοστάσιο στο Huangjiang και έκλεισαν το βασικό οδικό άξονα. Υπολογίνεται ότι συμμετείχαν 10.000 άτομα. Συγκρούσεις ξέσπασαν με τους μπάτσους καθώς οι τελευταίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν ένα κυβερνητικό κτίριο. Δεκάδες τραυματίστηκαν από χτυπήματα από μπάτσους.

Η απεργία κράτησε 2 ώρες περίπου και οι εργάτες επέστρεψαν στο εργοστάσιο. Πρόκειται για το εργοστάσιο “Yucheng Shoe Factory” (裕成鞋厂) που παράγει παπούτσια κυρίως για τη New Balance. Η μητρικη εταιρία είναι η Pou Chen Group (宝成工业集团), που παρέχει υπηρεσίες OEM (είναι δηλαδή Κατασκευαστής Πρωτότυπου Εξοπλισμού) σε φίρμες όπως Nike, Adidas and Reebok.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν λόγω των αυστηρών κανονισμών που έχει θέσει η διοίκηση, που περιλαμβάνει και περιορισμούς στις επισκέψεις στην… τουαλέτα! Επίσης, πολλά επιδόματα έχουν… «κουρευτεί». Έτσι ο μισθός τώρα δεν καλύπτει ούτε τις βασικές ανάγκες.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.