Άξιος ο μισθός σας κύριοι πρύτανεις!

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τίμησε με τις τριήμερες εκδηλώσεις του, «Ημέρες Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου», την Επέτειο του Πολυτεχνείου, με πνεύμα συλλογικής συνοχής και αλληλεγγύης. Οι Πρυτανικές Αρχές ευχαριστούν όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στα μέλη της Συγκλήτου, στο Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό του Α.Π.Θ., στους εργαζόμενους και τους φοιτητικούς συλλόγους που περιφρούρησαν τις εκδηλώσεις, απώθησαν τους εισβολείς και απέτρεψαν τη δράση αλλότριων, από την πανεπιστημιακή κοινότητα, στοιχείων.»

Άξιος ο μισθός τους για άλλη μια φορά, στην υπηρεσία της διαστρέβλωσης της αλήθειας, της συκοφάντησης και της μπουρδολογίας…

Πολλοί απ’ αυτούς βέβαια (τους ακαδημαϊκούς) έχουν εξαργυρώσει την όποια συμμετοχή τους, παλαιότερα, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, και τώρα υπηρετούν τα σχέδια του κράτους, κατηγορώντας όσους συγκρούονται και εξεγείρονται ενάντια στην εξουσία και τους μηχανισμούς της. Από κοντά φυσικά και όσες οργανωμένες φοιτητικές και αριστερές ομάδες/οργανώσεις δε χάνουν την ευκαιρία να σιγοντάρουν τις ασυναρτησίες περί «αλλότριων» στοιχείων που «παρεισφρύουν» σε κινητοποιήσεις και πορείες, μιλώντας για «μπαχαλάκηδες», «μπάχαλους», «καγκελάκια» κτλ.

Ξεχνάνε φαίνεται τις δεκάδες συγκρουσιακές πορείες από χιλιάδες κόσμο όλα αυτά τα χρόνια στον ελλαδικό χώρο, τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί καθηγητές και εκπαιδευτικά κτίρια από φοιτητές και μαθητές.  Στα χνάρια του ΚΚΕ προσπαθούν να «δούνε» προσπάθειες από σκοτεινούς μηχανισμούς που … δήθεν… προσπαθούν να καταλύσουν το «άσυλο», το οποίο καταργήθηκε και νομοθετικά πλέον, χωρίς ν’ αποτελεί σύνθημα στο τωρινό Πολυτεχνείο.

Φυσικά και οι αναρχικοί και όσοι αγωνίζονται για την ελευθερία δε θα μπορούσαν να «στεγαστούν» κάτω από δημοκρατικές διεκδικήσεις υπερασπιζόμενοι το «πανεπιστημιακό άσυλο». Οφείλουμε να πούμε, όμως, ότι το «Κάτω τα χέρια από το άσυλο» φαίνεται τώρα να παραμερίστηκε, σε μια εποχή που δημιουργούνται ανακατατάξεις ανάμεσα στα κόμματα, και το μνημόνιο και η συναίνεση πρέπει να εμπεδωθούν στην προσπάθεια να καθυποταχτούν κι άλλο τα φτωχά και ανυπότακτα στρώματα της κοινωνίας.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, αν μη τι άλλο, προσπαθεί να αποδώσει κατηγορίες και στους «εισβολείς» που … παρεκτράπηκαν απ’ τα όρια της αστυνομικής παρουσίας, αλλά και σε όσους συγκρούστηκαν μ’ αυτούς γύρω και μέσα από τα πανεπιστήμια στη Θεσσαλονίκη. Ξέρει καλά βέβαια η πρυτανεία ότι βγάζοντας τέτοιες ανακοινώσεις μπορεί να τσιμπίσει και στήριξη από μια μερίδα αριστερών, επειδή υπερασπίζεται το λεγόμενο «άσυλο».

Αν οι μπάτσοι απλά είχαν εγκλωβίσει τον κόσμο και κάνανε τις συλλήψεις όλες έξω απ’ το ΑΠΘ, τότε ο πρύτανης και τα τσιράκια του θα ήταν απολύτως ικανοποιημένοι…

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: