Το Πολυτεχνείο 2011 στη Θεσσαλονίκη

Από τις 12 το μεσημέρι στήνεται τραπεζάκι με έντυπο υλικό της Αναρχικής Αρχειοθήκης δίπλα στην πύλη του Πολυτεχνείου. Εκεί, καθώς και μέσα στο προαύλιο, υπάρχουν και άλλα τραπεζάκια με υλικό αριστερών/εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων. Μέχρι τις 5 το απόγευμα μοιράζεται συνεχώς αναρχικό έντυπο υλικό.

Έχουν προηγηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας προληπτικές συλλήψεις ατόμων στο κέντρο.

Στις 5.30 και 6.00 είναι τα καλέσματα για την πορεία που ξεκινάει από το Πολυτεχνείο, αφού έχει φύγει ξεχωριστά το μπλοκ του ΚΚΕ. Μετά πορεύονται φοιτητές, σύλλογοι, σωματεία, μαθητές, «αγανακτισμένοι» και άλλες ομάδες και οργανώσεις αλλά και πλήθος κόσμου που δεν συγκροτείται σε κάποιο μπλοκ.

Στο Συντριβάνι «μπαίνουν» στην πορεία τα μπλοκ της ΑΚ-«Σχολείου» και συνεχίζουν από Εθν. Αμύνης. Αφού ο κόσμος περνάει από το αμερικανικό προξενείο, όπου καίγεται μια σημαία της ΕΕ (την οποία σβήνει μετά ένας ΜΑΤατζής) γυρνάει στην Εγνατία μέσω της Βενιζέλου. Γενικά κατά τη διάρκεια της πορείας η παρουσία των μπάτσων είναι «διακριτική», κάποιες διμοιρίες των ΜΑΤ φαίνονται μόνο σε στενά.

Στην οδό Σωκράτους ομάδα διαδηλωτών πετάει πέτρες και φωτοβολίδες σε διμοιρία των ΜΑΤ, που απαντά με περιορισμένη χρήση χημικών. Στη συνέχεια όλα τα μπλοκ κατευθύνονται προς το Πολυτεχνείο, με κάποιο κόσμο να παραμένει στην Καμάρα.

Μετά από λ ίγο ξεσπά ο πρώτος πετροπόλεμος με διμοιρίες γύρω από το Συντριβάνι, και συνεχίζεται έξω από τη Θεολογική και τη «πύλη εμπορίου» της ΔΕΘ, όπου πέφτουν και μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ.

Όπως κάθε χρονιά, είναι προγραμματισμένες για αργότερα συναυλίες κτλ. Φέτος ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση με το Θάνο Μικρούτσικο.

Οι μπάτσοι, που έχουν αναπτυχθεί με πολλές διμοιρίες γύρω από το Αριστοτέλειο, καταδιώκουν τον κόσμο και συλλαμβάνουν άτομα στην αίθουσα τελετών, ενώ κινούνται και στο δρόμο που οδηγεί στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Φοιτητές μαζί με τον πρύτανη κάνουν μετά πορεία μέχρι το Συντριβάνι διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία των μπάτσων.

Ένας 18χρονος που έχει συλληφθεί περνάει σήμερα από ανάκριση, καητγορούμενος μεταξύ άλλων και για μολότοφ. Έχουν προσαχθεί άλλα 13 άτομα συνολικά απ’ τα πανεπιστήμια και το κέντρο της πόλης.

Δημοσιεύθηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: