Το αναρχικό διήμερο

Πραγματοποιήθηκε, όπως γίνεται κάθε χρόνο, το ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ στο Πολυτεχνείο της Αθήνας με την συμμετοχή κόσμου, συντρόφων και συντροφισσών τόσο στις προβολές που προηγήθηκαν, όσο και στις συζητήσεις που επακολούθησαν.

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων του διημέρου έγινε από την αναρχική αρχειοθήκη Αθήνας και πραγματοποιήθηκαν σε αίθουσα του ισογείου στο κτίριο ΜΑΧ.Παράλληλα υπήρχε τραπεζάκι με αναρχικά έντυπα και βιβλία από την πλευρά της Πατησίων στη συμβολή με την Στουρνάρα.

Θεωρούμε πως και εφέτος οι συζητήσεις αποτέλεσαν μία συμβολή στην προσπάθεια να ξεκαθαριστούν ζητήματα που αφορούν γεγονότα, αντιλήψεις και θεωρήσεις και που αναδεικνύουν τις ουσιαστικές δυνατότητες του αναρχικού απελευθερωτικού αγώνα.

Επίσης, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της αναρχικής αρχειοθήκης θεώρησαν πως –με βάση τα πραγματικά δεδομένα και τις συνθήκες που άρχισαν να διαμορφώνονται μετά την κατασκευή της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου που έχει αναλάβει την υποχρέωση να συνεχίσει τα εξοντωτικά μέτρα εναντίον του πληθυσμού βαθαίνοντας τις συνθήκες σκλαβιάς– η φετινή πορεία με αφορμή την επέτειο της Εξέγερσης του Νοέμβρη 1973 θα ήταν λειτουργική στο βαθμό που κατευθυνόταν και παρέμενε στην πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.

Γι αυτό –και για πολλούς ακόμα λόγους, ανάμεσα στους οποίους είναι και το ξεπέρασμα μιας παραδοσιακού τύπου αρτηριοσκληρωτικής αντίληψης που έχει σχέση με την κατάληξη της πορείας στην Αμερικανική πρεσβεία είτε βρέξει, είτε χιονίσει– έγινε και το κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχική Αρχειοθήκη Αθήνας
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: