Δάσκαλος αυτο-πυρπολήθηκε στην Αιθιοπία

Αναταραχή επικράτησε στην Αιθιοπία μετά την αυτο-πυρπόληση ενός δασκάλου την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Yenesew Gebre διαμαρτυρόταν για τη συνεχιζόμενη καταπίεση στη χώρα. Έτσι, κατά τη διάρκεια μιας κινητοποίησης λούστηκε με εύφλεκτο υγρό και αυτο-πυρπολήθηκε. Μετά από 3 μέρες πέθανε στο νοσοκομείο της πόλης Tercha.

Απευθυνόμενος σε άλλους διαδηλωτές είπε: «Θέλω να δείξω ότι ο θάνατος είναι προτιμότερος από μια ζωή χωρίς δικαιοσύνη και ελευθερία και καλώ τους συμπατριώτες μου να μη φοβούνται και να εξεγερθούν για να κατακτήσουν την ελευθερία τους και τα δικαιώματά τους από τα χέρια των ντόπιων και εθνικών τυράννων».

Ο ίδιος φέρεται να είχε απολυθεί από τη θέση του λόγω των απόψεών του.

Μετά από μια σειρά κινητοποιήσεων και αντιπαραθέσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τοπική κοινότητα, ανώτεροι αξιωματούχοι κάλεσαν μια δημόσια συνάντηση την Παρασκευή 11/11 στο δημαρχείο της πόλης Tercha στη νότια Αιθιοπία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Gebre μίλησε ενάντια στο καθεστώς του Meles Zenawi. Όταν οι φύλακες προσπάθησαν να τον πετάξουν έξω, αυτός βγήκε και λούστηκε με βενζίνη, και αυτο-πυρπολήθηκε μπροστά στους άλλους διαδηλωτές.

Η πόλη αποκλείστηκε αργότερα από τους μπάτσους και το στρατό, τα τηλέφωνα κόπηκαν για να μη μεταδοθεί η είδηση.

Ακολουθεί ένα βίντεο για την Αιθιοπία:

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: