Η αντίσταση στο Αφγανιστάν το μήνα που πέρασε

Πολλές και επιτυχείς ήταν οι επιχειρήσεις των ανταρτών στο Αφγανιστάν το μήνα που πέρασε. Περίπου 980 ήταν οι επιθέσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα εναντίον των ΝΑΤΟικών εισβολέων και των ντόπιων συνεργατών τους. Αριθμός που σχεδόν ισούται με τον αριθμό των φυλακίσεων, βασανιστήριων και δολοφονιών που διεξάγονται καθημερινά από τα καθάρματα της ISAF και της κυβέρνησης-μαριονέτα που έχει εγκατασταθεί σε βάρος του αφγανικού λαού.

«Είναι πολλές οι δολοφονίες κρατούμενων, ειδικά στις επαρχίες Κανταχάρ και Χελμάντ. Κρατούμενοι πεθαίνουν υπό μυστηριώδεις συνθήκες, μετά από βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται για να υπογράψουν ψευδείς ομολογίες. Κάποιοι δένονται σε 2 αμάξια και αυτά απομακρύνονται και διαμελίζονται, άλλοι πυρπολούνται από τους φύλακές τους, σε άλλους στέλνουν σκυλιά να τους κατασπαράξουν. Και άλλα πολλά φρικτά βασανιστήρια και δολοφονίες που δεν έχουν γίνει γνωστά και μπορούμε να τα μοιραστούμε με όσους ενδιαφέρονται. Γι’ αυτά δεν έχει ενδιαφερθεί καμία οργάνωση ανθρώπινων δικαιωμάτων«.

Αυτά είναι κάποια μόνο από τα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά σε βάρος του αφγανικού λαού…

«Σύμφωνα με αναφορά των Ηνωμένων Εθνών, το 34% των βασανιστηρίων διεξάγεται στα μυστικά κρατητήρια που βρίσκονται στην Καμπούλ. Μεταξύ άλλων η αποκοπή νυχιών, η στέρηση ύπνου, ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα, απειλές, εικονικοί πνιγμοί κ.ά.«.

Απέναντι στις φρικαλεότητες των κατοχικών, ντόπιων και ξένων, οι εξεγερμένοι αντάρτες δίνουν καθημερινά την απάντηση προκαλώντας τον όλεθρο στις γραμμές των πάνοπλων αμερικανών, ευρωπαίων και άλλων μισθοφόρων, καθώς και των ντόπιων που πλαισιώνουν τον αφγανικό στρατό.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του «Shaheed» Abdur Rahman (Hazarbuz) που πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας στις 29/10. Ο 23χρονος τόλμησε να κάνει αυτή την επιχείρηση και κατάφερε να πάρει μαζί του 25 ανώτερους αξιωματικούς του ΝΑΤΟ, εκπαιδευτές και άλλους. Ο Abdur γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καμπούλ, και σε ηλικία 9 χρονών η οικογένειά του μαζί με τον ίδιο έφυγε σε ευρωπαϊκή χώρα. Εκεί παρακολούθησε ανώτατες σπουδές, ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του απολάμβαναν ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Μόλις πριν δυο μήνες γύρισε στο Αφγανιστάν, αγόρασε ένα αυτοκίνητο και προετοιμάστηκε για την επίθεση αυτοκτονίας. Εκπαιδεύτηκε όλο αυτό το διάστημα σε βάση των ανταρτών, ειδικά για επιθέσεις αυτοκτονίας. Ο ίδιος επέλεξε να δράσει στην Καμπούλ, χρησιμοποιώντας παγιδευμένο αυτοκίνητο. Επέλεξε να χτυπήσει τους ξένους αξιωματικούς που ταξίδευαν συχνά από την αερ.βάση Khwaja Rawish προς το Darul Amaan. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιούσε ένα τζιπ (SUV) παγιδευμένο με 700 κιλά εκρηκτικών, ώστε να χτυπήσει το θωρακισμένο λεωφορείο των αξιωματικών.

Το πρόβλημα τώρα ήταν ότι οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί άλλαζαν την ώρα της μεταφοράς τους. Κάποιες φορές πήγαιναν στις 8 το πρωί, άλλες στις 9, και άλλες πιο νωρίς. Ο Abdur δεν ήθελε να γίνει η επίθεση σε μέρος που θα εκτίθονταν σε κίνδυνο αθώοι περαστικοί. Η επίθεση ακυρώθηκε τρεις φορές, επειδή έτυχε να περνάει κόσμος είτε σε διπλανό λεωφορείο είτε πεζοί. Η τέταρτη απόπειρα, όμως, ήταν επιτυχής. Έτσι ο Abdur ανατίναξε το τζιπ που οδηγούσε, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά το λεωφορείο των κατοχικών, σκοτώνοντας 25 υψηλόβαθμους.

Την ίδια μέρα ένας άλλος θαρραλέος μαχητής, ο Darwaish, επίσης κάτοικος της επαρχίας Καμπούλ, πραγματοποίησε άλλη επίθεση. Είχε καταταγεί στον αφγανικό στρατό πριν ένα χρόνο και στάλθηκε στην επαρχία Ορουζγκάν. Επιθυμία του ήταν να χτυπήσει ξένους κατοχικούς από θέση βολής. Ήταν σε επαφή με μουτζαχεντίν από την επαρχία Νανγκαρχάρ, τους οποίους ενημέρωνε για το σχέδιό του. Έτσι, το πρωί της 29ης Οκτωβρίου άρχισε να πυροβολεί μέσα στο τάγμα της επαρχίας Ορουζγκάν, σκοτώνοντας 11 Αυστραλούς κατοχικούς και τραυματίζοντας πολλούς ακόμα, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά τους.

Συνολικά τον Οκτώβριο έγιναν 9 επιθέσεις αυτοκτονίας.

Επίσης, συνολικά το μήνα Οκτώβριο έγιναν 980 επιχειρήσεις στις επαρχίες: Badakhshan, Badghis, Baghlan, Balkh, Bamyian, Daykundi, Farah, Faryab, Ghazni, Ghor, Helmand, Herat, Jowzjan, Kabul, Kandahar, Kapisa, Khost, Kunar, Kunduz, Laghman, Logar, Nangarhar, Nimroz, Nooristan, Oruzgan, Paktia, Paktika, Panjshir, Parwan, Samangan, Sar-e-Pul, Takhar, Wardag, Zabul, με τις ακόλουθες απώλειες για τους κατοχικούς: 770 νεκροί αμερικανοί, 123 άλλοι ΝΑΤΟικοί, 88 της ISAF, 40 Γάλλοι, 8 Πολωνοί, 1 Ιταλός, 6 Ρουμάνοι και 60 αγνώστων λοιπών στοιχείων. Επίσης σκοτώθηκαν 380 στρατιώτες του αφγανικού στρατού, 468 μπάτσοι, 191 κατάσκοποι και πράκτορες, 41 σωματοφύλακες, 312 σεκιουριτάδες, 3 κυβερνητικοί αξιωματούχοι και δεκάδες άλλοι συνεργάτες του καθεστώτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες εκατοντάδες τραυματίες κατοχικοί πέθαναν αργότερα, οπότε ο συνολικός απολογισμός μεγαλώνει αριθμητικά.

Επίσης 15 άτομα παραδόθηκαν στους αντάρτες, ενώ καταστράφηκαν 8 αεροσκάφη και εκατοντάδες άρματα και διαφόρων ειδών οχήματα των κατοχικών, καθώς και πολλές εγκαταστάσες σε κρατικά κτίρια και στρατιωτικές βάσεις της ISAF. Παράλληλα, μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών έχουν παρθεί από τους αντάρτες σε διάφορες επιθέσεις.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων σκοτώθηκαν και 54 αντάρτες. Δολοφονήθηκαν 38 άμαχοι και 176 απήχθησαν.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: