Σήμερα τα συνεργεία καθαρισμού είχαν πολύ δουλειά στη Ρώμη!
Η μεγάλη πορεία εναντίον των μέτρων λιτότητας που διοργανώθηκε παράλληλα σε πολλές πόλεις του κόσμου δεν άργησε να εξελιχθεί σε ξέσπασμα της οργής των ανθρώπων εναντίον του κράτους, των μηχανισμών και των συμβόλων τ0υ.
Επιθέσεις εναντίον μπάτσων, τραπεζών, πολυτελών καταστημάτων κτλ. έλαβαν χώρα, ενώ πυρπολήθηκε και ένα βανάκι των καραμπινιέρων. Συνθήματα σε τοίχους και εκκλησίες, φλεγόμενα οδοφράγματα, σπασμένα αγάλματα και ΑΤΜ τραπεζών συμπλήρωναν το σκηνικό.
Εκατοντάδες διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους συγκρούστηκαν με τους μπάτσους στους δρόμους του κέντρου της Ρώμης για τουλάχιστον 6 ώρες.
Έγιναν 12 συλλήψεις, ενώ τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης συνέχισαν το βρώμικο παιχνίδι τους κατηγορώντας το Μαύρο Μπλοκ και… εξέφρασαν την αμηχανία τους για το ότι… εκτέθηκε η χώρα!