Συλλήψεις διαδηλωτών στην Ισπανία

Από τη Δευτέρa 3 Οκτωβρίου η Καταλανική αστυνομία άρχισε ένα κύμα συλλήψεων ατόμων έξω από τα σπίτια τους. Οι συλληφθέντες είχαν υποτίθεται αναγνωριστεί από φωτογραφίες στο μπλόκο της βουλής στις 15 Ιουνίου. Τότε οι βουλευτές της καταλανικής βουλής είχαν φθάσει με ελικόπτερα, ενώ όσοι προσπάθησαν με τα οχήματά τους δέχθηκαν βρισίδια, φτυσίματα ακόμα και βαψίματα με σπρέι.

Από τότε ξεκίνησε μια εκστρατεία δαιμονοποίησης από τα μήντια, που εκμεταλλεύτηκαν τα ρεφορμιστικά κομμάτια του κινήματος που αναζητούσε αφελώς να παρουσιάσει ένα «καλό πρόσωπο» στα ΜΜΕ ώστε οι μπάτσοι του κινήματος να απομονώσουν τα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία. Έτσι οι συλλήψεις αποφεύχθηκε να γίνουν αμέσως.

Η Μαδρίτη, γνωστή για τη διαφορετική πολιτική που ακολουθεί από το καταλανικό κράτος, άλλαξε τους κανόνες τον Οκτώβριο δίνοντας εντολή να συλληφθούν οι ύποπτοι, χάρη και στα παρατεταμένα βίντεο που είχαν τραβηχτεί.

Την πρώτη μέρα των συλλήψεων έγινε αυθόρμητη πορεία αλληλεγγύης στην πλατεία Καταλούνια, με σχεδόν 1000 άτομα. Η πορεία έβαψε ολόκληρη σχεδόν την πλατεία Ράμπλας με συνθήματα αλληλεγγύης, και βάδισε προς την Generalitat, την έδρα της καταλανικής κυβέρνησης.

Άλλη πορεία έγινε την Πέμπτη 6/10 me 3000 άτομα που βάδισαν προς το υπουργείο εσωτερικών. Οι συλληφθέντες πρέπει να παρουσιαστούν στο δικαστήριο στις 18 Οκτώβρη.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: