Κίνα: συμμορίες του κράτους και των εργολάβων τρομοκρατούν κατοίκους

O Tang Shiyan, αγρότης στην περιφέρεια Qingbaijiang της ταχύτατα αναπτυσσόμενης επαρχίας Chengdu, δήλωσε σε οργάνωση ανθρώπινων δικαιωμάτων ότι αξιωματούχοι κάνουν εξώσεις σε κατοίκους για να ανοίξουν το δρόμο σε μια εταιρία χάλυβα. Αφού οι αποζημιώσεις που προσέφερε το κράτος ήταν πολύ μικρές, οι αγρότες αρνήθηκαν να φύγουν. Οι αρχές έστειλαν 3 εκσκαφείς νύχτα, τους οποίους οι κάτοικοι «κατέσχεσαν».

Ο Tang δήλωσε σε συνέντευξη:

Γύρω στα μεσάνυχτα (30/9), περίπου 20 άγνωστα άτομα με 3 εκσκαφείς κατέφθασαν. Έσπασαν την πόρτα ενός σπιτιού, έβγαλαν τον Wang Yangjian έξω και άρχισαν να τον χτυπούν, ενώ άλλοι μπήκαν μέσα και τραυμάτισαν τους Chen Shaomao και Wen Yanqun.

Γύρω στις 12.30 οι υπόλοιποι τρέξαμε σπίτι. Όταν μας είδαν όλους μαζί να καλούμε την αστυνομία, έφυγαν τρέχοντας.

Αλλά δεν πήγαν πολύ μακριά, τουλάχιστον οι εκσκαφείς. Οι αγρότες τους κυνήγησαν και κατέσχεσαν τα μηχανήματα περίπου 250 μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης.

Ενώ η κυβέρνηση δεν έχει πει τίποτα για τους εκσκαφείς ή τις ζημιές στα σπίτια, οι αγρότες πιστεύουν ότι οι άγνωστοι που επιτέθηκαν δεν ήταν υπάλληλοι του κράτους, αλλά μέλη συμμοριών που προσελήφθησαν από τοπικούς αξιωματούχους.

Οι αγρότες τώρα ζητάνε αποζημίωση για τις ζημιές που έγιναν στα σπίτια τους, ή να βγάλουν σε δημοπρασία τους εκσκαφείς.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: