Μυστικά κέντρα βασανιστηρίων στη Σομαλία

To Σομαλικό κράτος αντικρούει τις καταγγελίες ότι ένα μυστικό κέντρο κράτησης βρίσκεται στο έδαφός της, και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Σ’ αυτό το κέντρο φέρεται να υποβάλλει σε βασανιστήρια η CIA υπόπτους για «τρομοκρατία».

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως η Reprieve, λένε ότι έχουν αποδείξεις ότι η βάση αυτή βρίσκεται κάτω  από τις εγκαταστάσεις του προεδρικού μέγαρου, και ότι κάποιοι κρατούμενοι είναι μέχρι και 14 ετών. Τα πρώτα δημοσιεύματα γι’ αυτή τη βάση έγιναν το καλοκαίρι του 2011. Παρόμοιες βάσεις έχει καταγγελθεί πολλάκις ότι βρίσκονται και στην ανατολική Ευρώπη, και όχι μόνο φυσικά…
Η καταγγελία αναφέρεται σε έναν άνδρα που μεταφέρθηκε εκεί από την Κένυα και κρατήθηκε για 18 μήνες χωρίς να έρθει σε επαφή με κανένα δικηγόρο, ούτε καν ήρθε σε επαφή με το φως!

O πρωθυπουργός Abdiweli Mohammed αρνείται τις κατηγορίες σε συνέντευξή του στο BBC, αλλά παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ συνδράμουν τη χώρα του στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», και ιδιαίτερα της οργάνωση al-Shabab, που φέρεται να σχετίζεται με την Αλ Κάιντα, και ελέγχει μεγάλο μέρος της νότια και κεντρικής Σομαλίας.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Both comments and trackbacks are currently closed.