Συνεχίζεται η αναταραχή στην Κίνα για τις αυθαίρετες κρατικές απαλλοτριώσεις γης

Για τέταρτη μέσα συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις στη νότια Κίνα, στην επαρχία Γκουανγκντογκ, τον οικονομικό αντιδραστήρα της Κίνας. Οι αυθαίρετες απαλλοτριώσεις γης από το κράτος είναι η αφορμή για την κινητοποίηση των κατοίκων.

Η πόλη Λου Φενγκ, με 1,7 εκ. κατοίκους γνώρισε βίαιες συγκρούσεις τις προηγούμενες μέρες όταν καταστράφηκαν ένα αστυνομικό τμήμα και κρατικά κτίρια.

“Δεν έχουμε όπλα και ασπίδες, ούτε τη δύναμή τους, αλλά έχουμε πολύ κόσμο  για να προστατέψουμε το χωριό μας και τις ζωές μας» λέει ένας κάτοικος.

Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι κρατικοί αξιωματούχοι συμμάχησαν με επιχειρηματίες για να να κλέψουν εκατοντάδες εκτάρια γης για να χτίσουν ένα συγκρότημα πολυτελείας με βίλες και ένα νυχτερινό κλαμπ, σε περιοχή που χρησιμοποιούνταν από αυτούς.

Στο γειτονικό χωριό Longguang, οργισμένοι χωρικοί κατεδάφισαν έναν τοίχο που είχε στηθεί για να «νομιμοποιήσει» την κλοπή γης.

Η αναταραχή στην περιοχή Pearl River Delta, το «παγκόσμιο εργοστάσιο» που παράγει το 1/3 των εξαγωγών της Κίνας, θέτει σε κίνδυνο και την κυριαρχία του υπεύθυνου του ΚΚΚ της επαρχίας Γκουανγκ Ντονγκ Wang Yang.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: