Οργισμένοι κάτοικοι επιτίθενται σε αστυνομικό τμήμα στην Κίνα

Εκατοντάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Lufeng, στην επαρχία Guangdong, το λεγόμενο και «εργοστάσιο του κόσμου», αφού στην περιοχή εργάζονται δεκάδες εκατομμύρια μετανάστες, και όχι μόνο, στα εργοστάσια της επαρχίας.

Δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν. Η αφορμή ήταν οι φήμες για κάποιες συμφωνίες του κράτους για κομμάτια γης στην περιοχή και μια άλλη φήμη ότι οι μπάτσοι σκότωσαν ένα παιδί. Οργισμένοι κάτοικοι επιτέθηκαν στο τμήμα και κατέστρεψαν οχήματα.

Η πρώτη αναταραχή ξέσπασε την Τετάρτη και κλιμακώθηκε μετά τις φήμες για το θάνατο ενός παιδιού.

Οι μπάτσοι συνέλαβαν 4 άτομα και τότε η οργή γενικεύτηκε και οι διαδηλωτές πήραν ως ομήρους 20 κυβερνητικούς και μπάτσους μέσα στο αστυνομικό τμήμα, μέχρι να απελευθερωθούν οι κάτοικοι.

Στην περιοχή το κράτος έχει οικειοποιηθεί γη πολλές φορές χωρίς να δώσει καμία αποζημίωση στους αργότες.

Εκτός από το αστυνομικό τμήμα και τα περιπολικά, ζημιές υπέστησαν ένα άλλο κυβερνητικό γραφείο, ένα εστιατόριο και ένα εργοστάσιο υφασμάτων.

Ο στρατός περικύκλωσε την πόλη την επόμενη μέρα αποκλείοντας τα πάντα, ενώ κι άλλες πορείες έγιναν σε γειτονικό χωριό.

Οι τοπικές αρχές μιλάνε για μόνο 200 διαδηλωτές, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για χιλιάδες.

Η αναζήτηση της πόλης “Lufeng” στο Weibo (ένα πολύ δημοφιλή ιστότοπο της Κίνας) λογοκρίθηκε την Παρασκευή, εμφανίζοντας ένα μήνυμα ότι «δεν εμφανίζονται αποτελέσματα λόγω των σχετικών κανόνων, πολιτικών και νόμων».

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: