Ανακοίνωση του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν για την «επέτειο» της 11/9

«Shawwāl  11, 1432 A.H – Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

[…] Κάθε χρόνο, η 11η Σεπτεμβρίου θυμίζει στους Αφγανούς ένα γεγονός στο οποίο σε κάθε περίπτωση δεν είχαν καμία συμμετοχή, αλλά ο Αμερικανικός αποικιοκρατισμός, χρησιμοποιώντας το ως πρόφαση, έχυσε τόνους αίματος χιλιάδων εξαθλιωμένων και αθώων Αφγανών. Η βαρβαρότητα ακόμα συνεχίζεται. Τότε συνέβη σε μια στιγμή στην οποία οι Αφγανοί μόλις είχαν βγει απ’ τη δίνη ενός εικοσαετούς πολέμου και εισέρχονταν στην προοπτική του νέο-εμφανιζόμενου ισλαμικού καθεστώτος.

Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, απ’ την έναρξή του, καλούσε για μια αμερόληπτη εξέταση του γεγονότος, αλλά, αντίθετα, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους, μακριά απ΄ το να ανταποκριθούν θετικά σ’ αυτό το λογικό αίτημα του Ισλαμικού Εμιράτου, στέλνουν πύραυλους Κρουζ, δηλητηριώδεις βόμβες και απεμπλουτισμένο ουράνιο στα βλήματά τους.

Θα παραμείνει ένα ανεξίτηλο στίγμα στο πρόσωπο της Δυτικής δημοκρατίας το ότι η Αμερική και οι σύμμαχοί της «μαρτύρησαν» δεκάδες χιλιάδες Μουσουλμάνους με την πρόφαση αυτού του διφορούμενου και μυστηριώδους γεγονότος. Παιδιά, ηλικιωμένοι,, γυναίκες και ακόμα και βρέφη λίγων ημερών είναι ανάμεσα στα θύματα. Κατέστρεψαν τα χωριά μας, τα χωράφια και τους κήπους, τις φυτείες, ακόμα και κωμοπόλεις στο αδικαιολόγητο όνομα του πολέμου ενάντια στην τρόμο. Ακόμα και τώρα, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους σκοτώνουν αθώους Αφγανούς με τυφλούς βομβαρδισμούς και νυχτερινές επιδρομές. Κρατάνε χιλιάδες Αφγανούς έγκλειστους σε φυλάκές στο Guantanamo, στο Bagram και την Kandahar και σε βάσεις στη Shindand, Nangarhar, Mazar-i-sharif, Khost και αλλού, όπου βασανίζονται ανηλεώς. Δεκάδες απ’ τους καλύτερους γιους αυτής της γης πήραν την τελευταία τους πνοή κατά τη διάρκεια αυτών των βασανιστηρίων.

Όλα αυτά τα αντι-ανθρώπινα εγκλήματα διεξάγονται απ’ αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι πρωτοπόροι και ηγέτες της δημοκρατίας και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο. Αλλά παρόλη την αλαζονεία τους και τις αγριότητές τους, πρέπει να θυμούνται όλοι ότι οι Αφγανοί, σαν περήφανος, ενάρετος λαός που διατηρεί τις αρχές του, έχουν καταφέρει τέτοιο χτύπημα στο σαγόνι των Αμερικανών τυράννων που ήταν πέρα από κάθε φαντασία και πρόβλεψη. Τώρα δαγκώνουν τα δάκτυλά τους από τον πόνο και τη στεναχώρια.

Οι Αφγανοί είναι οπλισμένοι με το όπλο της πίστης και έχουν πάθος με την προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειάς τους. Ένα τέτοιο όπλο δεν είναι διαθέσιμο στο οπλοστάσιο της Αμερικής ούτε στις αποθήκες των Συμμάχων της. Παρομοίως, ο εχθρός δεν έχει κανένα αποτρεπτικό παράγοντα για ν’ αντιμετωπίσει αυτό το όπλο.

Πιστεύουμε ότι το όπλο της πίστης τελικά θα ξεπεράσει αυτό της υλικής αριστοτεχνίας. […]. Επίσης, καλούμε όλους τους ανήσυχους κύκλους του κόσμου να πιέσουν τους πολεμοχαρείς Αμερικανούς αποικιοκράτες εξουσιαστές να σταματήσουν να καταβροχθίζουν τη γη μας και τους φυσικούς πόρους μας στο όνομα του αποκαλούμενου πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία, και να χύνουντο αγνό αίμα των Αφγανών για να εξυπηρετήσουν τους αποικιοκρατικούς τους στόχους. Αλλιώς, οι Αφγανοί, με ασταμάτητη την αντοχή τους για έναν μακρύ πόλεμο, μέσα από μια παν-αφγανική εξέγερση, θα στείλουν τους Αμερικανούς στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, όπως έστειλαν άλλες αυτοκρατορίες του παρελθόντος στον ίδιο προορισμό.

[…]

Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν»

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: