Επίθεση με στόχο τον εμίρη του Κατάρ

O εμίρης και αρχηγός του κράτους του Κατάρ Hamad bin Khalifa al-Thani φέρεται να επέζησε (?) μετά από ένοπλη απόπειρα εναντίον του, πριν από λίγες ώρες στη Ντόχα. Καθώς η αυτοκινητοπομπή του κατευθυνόταν προς το παλάτι, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν με πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και να σκοτωθούν/τραυματιστούν 8 σωματοφύλακές του.

Οι αρχές ακόμα αρνούνται την επίθεση ενώ οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες σχετικά με το αν επέστρεφε ή αν πήγαινε σε συνάντηση με το ρώσο πρέσβη.

Πριν τους πυροβολισμούς φέρεται να έγινε έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, πιθανότατα με έναν από τους δράστες μέσα.

Το Αλ Τζαζίρα του Κατάρ δεν ανέφερε τίποτα, τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγο, για την επίθεση.

Ο Hamad bin Khalifa al-Thani βρίσκεται στο θρόνο μετά την ανατροπή του πατέρα του το 1995 και έχει πολλές φορές καταγγελθεί για τους στενούς δεσμούς του με το Ισραήλ.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που παρουσιάζεται ως «χρυσός» επενδυτής για την Ελλάδα του (Μ)ΠΑ(Τ)ΣΟΚ. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τα μοιρολογήματα των παπαγάλων της διεθνούς κλίκας των πετρελαίων και των δικτατορικών καθεστώτων για την επένδυση στο Ελληνικό που «χάσαμε»…

Δεν έχουν περάσει και πολλές ώρες από την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ελλάδα, κατά την επίσκεψη εκεί του Υπ.ΑΜ. Πάνου Μπεγλίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κατάρ το Φεβρουάριο του 2004 είχε δολοφονηθεί σε τρομοκρατική επίθεση οργανωμένη από τη ρωσική πρεσβεία στέλεχος της τσετσενικής αντίστασης.

Τότε οι δολοφόνοι του είχαν αφεθεί να φύγουν από τη χώρα και έγιναν δεκτοί με κόκκινα χαλιά στη Μόσχα.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: