Κυκλοφορεί το 108ο φύλλο της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, κυκλοφορεί το φύλλο 108 της μηνιαίας πανελλαδικής αναρχικής εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ακολουθεί το προλογικό κείμενο, αυτής της έκδοσης, από τον Κύκλο Σύνταξης:

Έσπευσαν να θριαμβολογήσουν οι λάτρεις της συναίνεσης για την «ιστορική» συμφωνία της «μεγάλης υπεύθυνης πλειοψηφίας» των κομμάτων για τις «αλλαγές» στον τομέα της Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο νέο νόμο που ψηφίστηκε για τα Πανεπιστήμια με την σύμφωνη γνώμη Πασοκ, ΝΔ, Δημ. Συμμ. και του Λα.ο.σ.. Κατανοητή η πρεμούρα, κατανοητή και η προβολή μιας καρικατούρας «κοινής» γνώμης που αναθάρρησε δήθεν και ανέκτησε τμήμα της χαμένης εμπιστοσύνης στον πολιτικό κόσμο.

Όμως βιάζονται, βιάζονται πολύ οι θιασώτες της ταχείας ανάκτησης του χαμένου πολιτικού εδάφους και της ικανοποιητικής επαναχειραγώγησης των απολωλότων προβάτων. Ο δρόμος που έχουν να διανύσουν είναι μακρύς. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι λεονταρισμοί της αριστεράς, αν και απ’ ότι φαίνεται δεόντως συγκρατημένοι. Ο θρίαμβος της πολιτικής συναίνεσης λοιπόν από την μια πλευρά, οι παιάνες της «αδιάλλακτης σύγκρουσης» από την άλλη στη βάση της αντισυνταγματικότητας και των κεκτημένων πόστων.

Εγγύηση, λοιπόν, για το εξουσιαστικό μέλλον η εν λόγω συμφωνία προχωρήματος των συγκεκριμένων σχεδιασμών για τα Πανεπιστήμια ή μήπως εγγύηση αγωνιστικής ετοιμότητας από το κίνημα; Θα παζαρέψουν και μέχρι ποίου σημείου οι αριστεροί για την αναδιανομή τής, έστω και σε περιορισμένο βαθμό, απωλεσθείσης εξουσίας στον συγκεκριμένο χώρο; Και όλα αυτά που εντάσσονται; Σε ποιο μέλλον της «κρίσης»; Αλλά ας μην βαρύνουμε το κλίμα με το καλημέρα της «καινούργιας» περιόδου και ας δούμε τι λέει και ο Σάμπατο για εκείνους που υπόσχονται εγγυήσεις για το μέλλον…

«Όμως, πάνω απ’ όλα πρέπει να ξέρεις ότι κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί το μέλλον, το μέλλον που εν πάση περιπτώσει είναι οδυνηρό: εάν αποτύχεις, καθώς η αποτυχία είναι πάντα οδυνηρή και, για τον καλλιτέχνη, τραγική· εάν θριαμβεύσεις, επειδή ο θρίαμβος είναι πάντα ένα είδος χυδαιότητας, ένα σύνολο παρεξηγήσεων, μια χειραγώγηση. Θα γίνεις αυτό το αηδιαστικό πράγμα που ονομάζεται δημόσιος άντρας και, ένα αγόρι, όπως είσαι εσύ στο ξεκίνημά σου, θα έχει το δικαίωμα (είναι όμως δικαίωμα;) να σε φτύσει. Και επίσης, θα πρέπει να μπορείς να υποφέρεις αυτή την αδικία, να σκύψεις την πλάτη και να συνεχίσεις να παράγεις το έργο σου, σαν να επρόκειτο για ένα άγαλμα στημένο καταμεσής ενός στάβλου». (Ερνέστο Σάμπατο, Αβαδδών ο Εξολοθρευτής).

Σεπτέμβριος 2011

anarchy.gr

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: