Επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας στη Μόσχα

Η αστυνομία της Μόσχας έγινε πάλι στόχος τον τελευταίο καιρό, καθώς αστυνομικά τμήματα, εγκαταστάσεις αλλά και μεμονωμένοι μπάτσοι έχουν δεχθεί εμπρηστικές επιθέσεις.
Η τελευταία επίθεση έγινε το βράδυ της Κυριακής, όταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην ανατολική Μόσχα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς και αυξάνοντας τους φόβους για περαιτέρω επιθέσεις. Τζαμαρίες έσπασαν στο αστυνομικό τμήμα και φθορές προκλήθηκαν σε πολλά οχήματα που ανήκαν σε μπάτσους.

Ενώ την τελευταία Παρασκευή, ένας άλλος μηχανισμός εξερράγη κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα στη βόρεια πλευρά της πόλης, σπάζοντας παράθυρα και προκαλώντας μικρές φθορές στους τοίχους του κτιρίου. Τη βόμβα φέρεται ότι πέταξε πεζός που κατάφερε να διαφύγει.

Επίσης, την περασμένη Τρίτη 23/8 μερικά αστυνομικά οχήματα πυρπολήθηκαν κοντά στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα του Κίμκι. Δεν υπήρχαν τραυματίες.

Η τελευταία επίθεση με βόμβα είχε γίνει τον Ιούνιο και την ευθύνη ανέλαβαν οι «Αναρχικοί Αντάρτες».

Στόχος αυτών των επιθέσεμφωνα με ΜΜΕ, είναι και η διαμαρτυρία ενάντια σε βάναυσες πράξεις των μπάτσων, που παραβαίνουν τους ίδιους τους νόμους που υποτίθεται τηρούν, χρησιμοποιούν αμάξια πολιτών ως ασπίδα ενώ κυνηγάνε κλέφτες αμαξιών, και προστατεύουν VIP, πολλές φορές κάνοντας τους συνοδούς στα πολυτελή αμάξια τους, παραβαίνοντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Σε ιστοσελίδα η οργάνωση εξηγεί πώς να κατασκευαστεί ένας απλός εκρηκτικός μηχανισμός και θεωρείται ότι ήταν πηγή έμπνευσης για κάποιες επιθέσεις.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: