Διώκονται 5 σύντροφοι στη Δανία

Στις 18-8 ανακοινώθηκαν από δικαστήριο της Κοπεγχάγης οι κατηγορίες εναντίον πέντε ατόμων για εμπρηστικές επιθέσεις ενάντια σε 2 εταιρίες γουνοποιΐας, τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Nordea (η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Δανία), το κεντρικό αστυνομικό τμήμα, την ελληνική πρεσβεία, μια αστυνομική ακαδημία και άλλες τράπεζες στην Κοπεγχάγη. Οι κατηγορίες μεταβλήθηκαν από απλές ενέργειες εμπρησμούς σε τρομοκρατικές πράξεις, σύμφωνα με τους νόμους που επιβλήθηκαν το 2002.

Οι κατηγορίες αφορούν και την «απόπειρα αποσταθεροποίησης» του Δανικού κράτους και της αστυνομίας. Κατηγορήθηκαν επίσης και για απόπειρες εμπρησμού, ακόμα και για το Κοινοβούλιο, που έγινε τον καιρό που ήταν έγκλειστοι. Και οι πέντε, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 19 έως 23 χρονών, εξακολουθούν να δηλώνουν αθώοι από τότε που συνελήφθησαν τον Απρίλιο.

«Ανεξάρτητα από την ενοχή ή αθωότητά τους στα μάτια του κράτους, έχουν εμπλακεί σ’ αυτή τη διαμάχη με το κράτος και αγωνίζονται για την ελευθερία τους. Καλούμε για άμεση διεθνή αλληλεγγύη με τους φυλακισμένους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «Κάποιοι αναρχικοί στην Κοπεγχάγη».

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι σύντροφοι θα παραμείνουν υπό κράτηση για άλλο ένα μήνα, και πιθανόν θα περιμένουν τις δίκες τους.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: