Ιστορίες τρομοκράτησης, τυφώνες και καταστολή

«Πόσο αποτελεσματικά να κατευνάσεις και να χαλιναγωγήσεις την οργή των ανθρώπων; Κατασκεύασε μια κρίση. Μια παγκόσμια πανδημία. Στάλλαξε το φόβο.

Μια “καταστροφική έκτακτη ανάγκη” κατασκευάζεται.»

… τα κέντρα κράτησης, η στρατικοποιημένη αστυνομία, οι φωτογραφικές μηχανές επιτήρησης και ένας εσωτερικός  στρατιωτικός νόμος δεν είναι αρκετά… Ακόμα κι αν ξέρουμε ότι οι εγκαταστάσεις καραντίνας είναι ήδη σε ισχύ, θέλουμε τώρα να γίνουν τέτοιες κατασκευές  στρατόπεδων στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας την πάντα δημοφιλή δικαιολογία ότι οι εγκαταστάσεις είναι για τους σκοπούς μιας εθνικής έκτακτης ανάγκης. Με το κάλπικο χρέος και την κρίση  οικονομίας να πηγαίνει χειρότερα και χειρότερα, η πιθανότητα να ξεσπασει κοινωνική οργή και συγκρούσεις γίνεται μια μεγαλύτερη απειλή. Την ανάγκη για λήψη ανάλογων μέτρων  εξετάζει η Ισλανδία, και η Ελλάδα και άλλα κράτη (Daily Paul, September 2008, Σεπτέμβριος 2008)

Ευκαιρία βρήκε το αμερικάνικο κράτος να πειραματιστεί με τη τρομολαγνεία και την καταστολή και να δεί πόσο υπάκουοι είναι οι υπήκοοι του σε δήθεν καταστάσεις κινδύνου.  Έτσι με την τρομοκράτηση για το επικείμενο πέρασμα του τυφώνα έπεισε τους κατοίκους του Μανχάταν να εκκενώσουν την περιοχή, απαγόρευσε την κυκλοφορία  κι έβγαλε τον στρατό και την FEMA στον δρόμο…δεν ήταν και δύσκολο, τόσες ταινίες έχει φτιάξει το hollywood με βιβλικές καταστροφές, σεισμούς, λοιμούς, καταποντισμούς, επιθέσεις εξωγήινων, τρομοκρατών και άλλων δεινών  που πλήττουν τις ΗΠΑ… και την FEMA να σώζει τον πλανήτη!

Ένα διάγγελμα και με το πρόσχημα του κινδύνου, το πείραμα πέτυχε. Τους μαζεύψαν όλους.

Στρατόπεδα έχει ήδη έτοιμα η FEMA και οι ιστορίες τρόμου και καταστολής αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα ειδικά όταν επισημοποιούνται με διαγγέλματα πλανηταρχών ή στη περίπτωση της γρίπης των χοίρων με επίσημες ανακοινώσεις από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας.

O τυφώνας Irene θα έφτανε εξασθενημένος στη Ν. Υόρκη, το γνώριζαν, από τη στιγμή που ο κυκλώνας ξεκίνησε από τόσο μακριά, (Καραϊβική) θα έφτανε στη Ν. Υόρκη ως μια απλή καταιγίδα όπως και έγινε. Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων τον υποβάθμισε σε τροπική καταιγίδα.  Το πείραμα, όμως, πέτυχε. Η πόλη εκκενώθηκε, η κυκλοφορία απαγορεύτηκε οι υπήκοοι πίστεψαν και υπάκουσαν.

Ε. από συλλογικότητα anarchypress gr
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: