Ανάληψη ευθύνης για επιθέσεις στο Μεξικό με στόχο ερευνητές νανοτεχνολογίας

H ομάδα «Ατομικότητες Με Τάση Προς Το Άγριο» ανέλαβε την ευθύνη για τις εκρήξεις με στόχο ερευνητές βιοτεχνολογίας που έγιναν στις 8/8 έξω από την Πόλη του Μεξικό. Στην ανάληψη ευθύνης γίνονται αναφορές στον Unabomber και στο ρόλο της βιοτεχνολογίας, νανοτεχνολογίας, ρομποτικής κτλ.

Στο κείμενο αναφέρονται τουλάχιστον άλλοι 5 μεξικανοί ερευνητές.

Οι αρχές ερευνούν την αυθεντικότητα της ανάληψης ευθύνης, αλλά δήλωσαν ότι η περιγραφή του εκρηκτικού μηχανισμού (σωλήνες με δυναμίτη), που εξερράγη στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Μοντερέι, έξω από την πρωτεύουσα, ταιριάζει με τα ευρήματα.

Στόχος ήταν ο καθηγητής Armando Herrera Corral, που αναφέρεται στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου σαν ειδικός στην τεχνολογία πληροφορικής (ΙΤ). Τραυματίστηκαν αντ’ αυτού ο καθηγητής στη ρομποτική τεχνολογία Alejandro Aceves Lopez και ο Διευθυντής των Επιστημών Μηχανικής. Ο Corral άνοιξε το δέμα στο γραφείο του με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι άλλοι 2 συνάδελφοί του.

Η ομάδα επίσης ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε ένα άλλο πανεπιστήμιο τον Απρίλιο και το Μάιο ενάντια στον καθηγητή Oscar Camacho, που αναφέρεται από το Εθνικό Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Μεξικό σαν ειδικός στα μικρο-ηλεκτρονικά-μηχανικά συστήματα.

Στην ανάληψη ευθύνης αναφέρονται μεταξύ άλλων:

– η αύξηση των δαπανών για τη νανοτεχνολογία, 42% από το 2006 έως το 2001

– η προεξέχουσα θέση του Μεξικό μαζί με τη Βραζιλία στην έρευνα για τη νανοτεχνολογία

– τα αρρωστημένα σχέδια των επιστημόνων για την ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας, που βέβαια δεν έχουν στόχο τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής, αλλά την αντικατάστασή της από προσχεδιασμένες δραστηριότητες

– ο βραβευμένος με Νόμπελ στη Χημεία Harold Kroto είχε δηλώσει ότι «Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ αφιερώνουν τεράστια χρηματικά ποσά στη νανοτεχνολογία για να ερευνήσουν, για παράδειγμα, πώς να κάνουν τα αεροπλάνα τους αόρατα» και «Αν πηγαίναμε πίσω στο 1910, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τις χημικές έρευνες στον εικοστό αιώνα και θα αποφεύγαμε τις βόμβες ναπάλμ ή τις ατομικές βόμβες».

– «Κάποιοι επιστήμονες έχουν ήδη συνειδητοποιήσει τις καταστροφικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η διεστραμμένη σύζευξη της νανοτεχνολογίας, της τεχνητής νοημοσύνης, των μοριακών ηλεκτρονικών και της ρομποτικής.

– τα σχέδια των καλύτερων ερευνητών για κυριαρχία των μηχανών και της τεχνητής νοημοσύνης, και μηχανών που θα μπορούν να αναπαραχθούν χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου

– συνάδελφοι του Unabomber έχουν παραδεχθεί ότι κατά βάθος έχει δίκιο στην ανάλυσή του για τους κινδύνους της τεχνολογίας.

– ο ρόλος του CONACYT (Εθνικό Συμβούλιο Επιστήμης και Τεχνολογίας), του SNI (Εθνικό Σύστημα Ερευνητών) και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Ανώτερων Σπουδών του Μοντερέι, γνωστό ως Monterrey Tec.

– αρρωστημένοι επιστήμονες όπως η Laura Palomares, που βραβεύθηκε το 2009 από την Μεξικανική Ακαδημία Επιστημών για τη δημιουργία νανοϋλικών για την κατασκευή νανοϊών από πρωτεΐνες ιών και μεταλλικά στοιχεία, με σκοπό την καταπολέμηση ασθενειών, ισχυρίζονται ότι τα νανοεμβόλια είναι 100% ακίνδυνα. Το ίδιο δε λένε και για πολλά ναρκωτικά/φάρμακα;

– η χρήση τροποποιημένων ιών για την παραγωγή κυττάρων που αντιγράφουν τη φωτοσυνθετική δράση των φυτών, διαχωρίζουν το οξυγόνο απ’ το νερό για να παράγουν υδρογόνο και να αποθηκεύσουν ενέργεια.

– παρόμια αρρωστημένα σχέδια έχουν οι καθηγητές: Dr. Serguei Kanaoun, Dr. Alex Elías Zúñiga, Dr. Marcelo Fernando Videa Vargas, Dr. Joaquín Esteban Oseguera Peña, και τα πανεπιστήμια και εταιρείες Cemex (Cementos Mexicanos), Autonomous University of Nuevo León, Sigma, CIQA, Viakable, VAGO Industries, Arizona State University, Nemak, I2T2, Whirlpool, Cimav (Conacyt Center for Research of Advanced Materials) και πολλοί άλλοι που δραστηριοποιούνται στο Τεχνολογικό Πάρκο του Μοντερέι, όπως το Autonomous University of Nuevo León, Technological Institute of Higher Studies in Monterrey, Autonomous National University of Mexico, University of Arizona, University of Monterrey, Texas A&M και University of Texas, και οι Motorola, Pepsico, Sigma Foods, Viakable, Qualita, Prolec-GE, Cydsa, Metalsa, Furniture Manufacturers Association, Association of Plastic και MTY IT ClusterLania.

– ο αμερικανός νευρο-επιστήμονας Gary Small είχε δηλώσει ότι η υπερβολική χρήση του ίντερνετ μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην εγκεφαλική λειτουργία, αλλοιώνοντας τα νευρικά ερεθίσματα στο βαθμό του να μην μπορείς να κάνεις μια φυσιολογική συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο.

– «Αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία της πληροφορικής σε μεγάλες ποσότητες απομονώνει το άτομο και αυτός/ή γίνεται ένα ανθρωποειδές που προτιμά να περνάει ώρες ή μέρες μπροστά από ένα κομπιούτερ παρά να ζει με το μικρό του/της κύκλο από εραστές και/ή φίλους».

– Ο Gary και άλλοι επιστήμονες ήδη αντιγράφουν εγκεφαλικές λειτουργίες με λέιζερ, ελέγχοντας νευρικά κυκλώματα από απόσταση. Σχεδιάζουν ακόμα μικρά εμφυτεύματα στο κεφάλι ενός ανθρώπου που θα μπορούν να συνδέονται με υπολογιστές ώστε οι μηχανές να καταλαβαίνουν καλύτερα τον εγκέφαλο από την ιατρική.

– τα περίφημα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την τεχνο-βιομηχανική κοινωνία, αποτελούν ένα δυνητικό καλό σύμμαχο για τον καθολικό έλεγχο της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Ένας από τους τρεις ηγέτες του Facebook είναι ο Peter Thiel, ένας αμερικανός μπίζνεσμαν που έχει προτείνει την απόλυτη κατάργηση του αληθινού ή φυσιολογικού κόσμου και την επιβολή του ψηφιακού κόσμου. Ένα βασικό χαρακτηριστικό των κοινωνικών δικτύων του ίντερνετ είναι η κατωτερότητα που νοιώθει κάποιος όταν ζει με άλλους ενώ πίσω από το κομπιούτερ μπορεί πιο εύκολα να πει πράγματα που δε θα έλεγε πρόσωπο με πρόσωπο.

– το σχέδιο επιμήκυνσης της διάρκειας της ανθρώπινης ζωής!

– η ηλιθιότητα  ορισμένων επιστημόνων που εθελοντικά εμφύτευσαν τσιπάκια μέσα τους

– «μας αποκαλούν τρομοκράτες, αυτά τα άχρηστα μέλη της βιομηχανικής κοινωνίας, που ξέρουν ότι παίρνουμε τον όρο αυτό σαν κομπλιμέντο»

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: