Κάτοικοι στην Κίνα συγκρούονται με τη δημοτική κλίκα

Χιλιάδες κάτοικοι στο QIANXI, Guizhou της Κίνας συγκεντρώθηκαν την Τρίτη για να διαμαρτυρηθούν για τη δράση κρατικών αξιωματούχων που είχαν έρθει σε συμπλοκή με κάποιον κάτοικο επειδή παρκάρισε παράνομα ένα αυτοκίνητο.

Κάποιοι αντιπαρατέθηκαν βίαια και έσπασαν κάποια περιπολικά. Ήταν το τελευταίο κρούσμα που διαταράσσει τις σχέσεις των κατοίκων με την τοπική εξουσία.

Ένας άνδρας παρκάρισε έξω από μια τράπεζα και άφησε τη γυναίκα του μέσα στο αυτοκίνητο. Οι δημοτικοί μπάτσοι περικύκλωσαν το αυτοκίνητο και μόλις ο άνδρας βγήκε από την τράπεζα δέχθηκε επίθεση από 5-10 απ’ αυτούς.

Οι κάτοικοι βλέποντας τις σκηνές αυτές εξαγριώθηκαν και συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της τοπικής (δημοτικής) κυβέρνησης. Αναποδογύρισαν ένα περιπολικό και επιτέθηκαν στους μπάτσους που επέβαιναν σ’ αυτό.

Σύμφωνα με αναφορές, χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν πάλι στους δρόμους την Παρασκευή. Δέκα οχήματα σπάστηκαν και ένα πυρπολήθηκε. Περίπου 10 άτομα προσήχθησαν.

“Είμαστε θυμωμένοι και ως εδώ με τους δημοτικούς υπαλλήλους» λέει μια κάτοικος. «Μου έδωσαν 500 γουάν πρόστιμο (78 δολ.) δυο φορές επειδή παρκάρισα το μηχανάκι μου σε λάθος μέρος. Άλλες φορές, το πρόστιμο ήταν 300 γουάν. Εξαρτάται απ’ τη διάθεσή τους».

Δημοσιεύθηκε από τονΑναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: