Φυλακές στην Θουρία Μεσσηνίας;

Το κράτος ασχέτως με την μορφή του (σοσιαλιστικό, κομμουνιστικό, αστικό, δημοκρατικό, φασιστικό κτλ.) έχει εφεύρει τις φυλακές για την διευκόλυνση της διατήρησης της εξουσίας του. Πίσω από το πρόσχημα της διαφύλαξης της «φιλήσυχης κοινωνίας» κρύβεται η αδυναμία του να παράγει ποιοτικές συνθήκες ζωής. Αυτή η αδυναμία δεν οφείλεται σε λάθος χειρισμούς αλλά στην εγγενείς κατασκευή του κράτους να προωθεί κάθε είδους πρακτική που γεννά την ανωμαλία και τον βιασμό της ανθρώπινης υπόστασης και της κοινωνίας γενικότερα.

Σε περιόδους «κρίσης» και κοινωνικής αναταραχής τα κρατικά μπουντρούμια αυξάνονται για να στοιβάξουν όλο και περισσότερους ανθρώπους που αντιστέκονται και προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο.

Ένα από τα τελευταία κρατικά μπουντρούμια προτείνεται να ανοίξει στο δήμο της Θουρίας (με τις ευλογίες του δημάρχου). Η δικαιολογία της δημοτικής αρχής για αυτή την πρόταση είναι ότι οι φυλακές θα τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Οι όποιες αντίθετες φωνές διατυμπανίζουν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα υποβαθμίσει την περιοχή και ότι θα έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που στοχεύει η δημοτική αρχή.

Εμείς σαν αναρχικοί δεν μπαίνουμε σε λαβυρίνθους οικονομικής ανάπτυξης ή μη και καλούμε τον κόσμο να αντισταθεί και να καταστρέψει το κράτος που παράγει την ανισότητα και τη φυλακή. Οι φυλακές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την κρατική εξουσία. Η αντίθεση στην ανέγερση φυλακής στην Θουρία οφείλει να ξεφεύγει από τοπικιστικούς σκοπέλους του τύπου «να γίνουν αλλού οι φυλακές». Έτσι μόνον η αντίθεση θα γίνει ουσιαστική με ξεκάθαρους προσανατολισμούς και χωρίς μέσες λύσεις.

Είτε στην Θουρία είτε σε οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο οι φυλακές οφείλουν να γκρεμιστούν παρέα με το κράτος που τις δημιούργησε. Μόνο τότε ο άνθρωπος θα μπορέσει να τρέξει ελεύθερος στα λιβάδια της δημιουργίας και τις συντροφικότητας.

Στάλθηκε από: Μεμονωμένα άτομα από Μεσσηνία
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: