Αποφάσεις υποτροπιαζόντων νοσηρών εγκεφάλων

Οι «ευαίσθητοι» κρατιστές και οι εντολοδόχοι δικαστές, για άλλη μια φορά, «φανέρωσαν τη μάσκα που κρύβουν κάτω από τη μάσκα που φορούν» (συγκρότημα Τρύπες).

Πρόσφατα –και πάλι– οι εξουσιαστές υποκριτικά αποφάσισαν να ασχοληθούν με το θέμα των ναρκωτικών. Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής εξαπάτησης, την πολιτική τεχνική, την προπαγάνδα μέσω των μμε, ξαναπροβάλλουν το μείζων πρόβλημα των ναρκωτικών συνδέοντας το με την εγκληματικότητα, την υποβάθμιση του λεγόμενου ιστορικού κέντρου τις Αθήνας και την άσχημη τουριστική εικόνα που περνάει προς το εξωτερικό.

Με τέτοια «επιχειρήματα», μέσα στον Αύγουστο (καθόλου τυχαίο) και με το δόγμα ότι οι χρήστες είναι «ανίατοι ασθενείς», τούς ορίζουν ότι πάσχουν από «υποτροπιάζουσα νόσο του εγκεφάλου» (δηλ. «φίλε μου ότι και να κάνεις κάποια μέρα θα ξαναπιείς»), χωρίς να λαμβάνουν καθόλου υπ’ όψιν τους, τους χιλιάδες απεξαρτημένους, που καθημερινά δίνουν τη μάχη τους σε κοινωνικό και προσωπικό πεδίο.

Συνεδριάζουν, λοιπόν, –στη βάση και μιας τέτοιας λογικής– για να αποφασίσουν ώστε να αυξηθούν τα κρατικά μαγαζάκια, όπου θα μοιράζεται απλόχερα συνθετική ηρωίνη είτε από τα νοσοκομεία, είτε από ιδιώτες γιατρούς και φαρμακεία. Όπως, επίσης, την αποποινικοποίηση της χρήσης (πάντα για το καλό των χρηστών…!) αλλά εννοείται και για την τσέπη όσων έχουν ταχθεί να εξυπηρετούν. Έτσι, εκατομμύρια ευρώ θα περάσουν στα ταμεία φαρμακευτικών εταιρειών αλλά και στο κράτος, αφού θα εξαγοράζονται διάφορα «αδικήματα». Το βασικό, όμως και σ’ αυτή την κατάσταση, είναι η διατήρηση των συνθηκών εξάρτησης και υποταγής.

Με δεδομένο, πλέον, ότι η τοξικοεξάρτηση γι’ αυτούς θεωρείται «χρονία και υποτροπιάζουσα νόσος», είναι επόμενο οι δικαστές να επιδεικνύουν συνεχώς μια σκληρότητα απέναντι σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει στο 18ΑΝΩ στεγνό πρόγραμμα απεξάρτησης, δηλαδή χωρίς υποκατάστατα (μεθαδόνη, βουπρενορφίνη).

Ποιο συγκεκριμένα, ο απεξαρτημένος πια εδώ και 3,5 χρόνια, [που σημαίνει ότι είναι καθαρός από όλες τις ουσίες πάνω από πέντε χρόνια], Κώστας Ριζόπουλος 32 ετών, καλείται να οδηγηθεί στα κρατικά μπουντρούμια. Ο Άρειος Πάγος με απόφασή του επικύρωσε προηγούμενη απόφαση του Εφετείου με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών, χωρίς αναστολή, για ένα «τρομερό» αδίκημα που είχε διαπράξει πριν από 13 χρόνια, όντας στην χρήση ψυχοτρόπων ουσιών.

Και, φανταζόμαστε πως θα απορείτε τί θα μπορούσε να έχει κάνει ένας άνθρωπος για να «φάει» τέτοια ποινή.

Το «έγκλημά» του, λοιπόν, ήταν ότι είχε κλέψει μια ζάντα ενός αυτοκινήτου! Ναι, ναι αυτός ο τρομερός εγκληματίας χρήστης συνελήφθη γι’ αυτό το «αποτρόπαιο αδίκημα». ευρισκόμενος υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Και είναι να αναρωτιέται κάποιος, μήπως αυτή η ζάντα ήταν από λευκόχρυσο; Επειδή όμως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, το ζήτημα βρίσκεται στην εξουσιαστική λογική, που θεωρεί τους ανθρώπους αυτούς «τελειωμένους» και υπότροπους.

Η κίνηση και η απόφαση των κρατιστών δείχνει ξεκάθαρα την επιμονή τους στο ότι η τοξικοεξάρτηση είναι μια «υποτροπιάζουσα νόσο του εγκεφάλου» και ότι οι άνθρωποι που έχουν απεξαρτηθεί πλήρως από όλες τις ουσίες είναι καταδικασμένοι, μια μέρα των ημερών, να επιστρέψουν στα κολαστήρια των φυλακών μιας και κάποια στιγμή λόγω της… νόσου θα …υποτροπιάσουν.

Τα συμπεράσματα όλα δικά σας.

Δημοσιεύθηκε από Α.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: