Το facebook κλείνει σελίδες με το φόβο «τρομοκρατικών» επιθέσεων στη Β. Ιρλανδία

Το Facebook ανακοίνωσε ότι έκλεισε μια σελίδα που δημιούργησε υπόνοιες για κίνδυνο για τη ζωή αστυνομικών στη Β. Ιρλανδία.

Η ομάδα «Crown Forces Watch» (Παρακολούθηση των Δυνάμεων του Στέμματος) καλούσε τον κόσμο να δημοσιεύει φωτογραφίες μπάτσων της Β. Ιρλανδίας καθώς και λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος των μπάτσων δήλωσε ότι έτσι στοχοποιούνταν για πιθανές «τρομοκρατικές» επιθέσεις.

Η σελίδα αυτή, λοιπόν, στο Facebook έκλεισε την Πέμπτη το πρωί με το διαχιεριστή να ανακοινώνει ότι «αυτή η ομάδα ήταν μόνο για την καταγραφή παρενοχλήσεων, όχι για να θέσει σε κίνδυνο ζωές όπως αναφέρθηκε».

Ανυπότακτοι ρεπουμπλικάνοι έχουν χρησιμοποιήσει το Facebook για την ταυτοποίηση και τη διανομή πληροφοριών σχετικά με μπάτσους της Β. Ιρλανδίας. Ειδικά στις ευαίσθητες περιοχές του  Tyrone και του Derry διάφορα άτομα δημοσίευσαν φωτογραφίες και προσωπικά στοιχεία αξιωματικών του PSNI, ισχυριζόμενοι ότι οι φωτογραφίες απεικόνιζαν μπάτσους που «παρενοχλούν» ρεπουμπλικάνους.

Η σελίδα ενθάρρυνε τον κόσμο να δημοσιεύει φωτογραφίες και στοιχεία για αστυνομικές επιχειρήσεις.

Η απαγόρευση δημοσίευσης φωτογραφιών του Royal Ulster Constabulary (προκατόχου του PSNI) κράτησε μέχρι το 1994 που ο IRA κήρυξε ανακωχή. Επανήλθε όμως τα τελευταία 2 χρόνια αφού πραγματοποιήθηκαν βίαιες επιθέσεις συγγενών ομάδων του IRA.

Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται από ανυπότακτους ρεπουμπλικάνους για προπαγάνδα. Το YouTube δέχθηκε πυρά πριν 2 χρόνια, αφού ο Πραγματικός IRA και ο IRA-Συνέχεια δημοσίευαν βίντεο που αποθέωναν τις βίαιες καμπάνιες τους.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: