Εισβολή σε κατάληψη

Εισβολή στο χώρο της κατάληψης Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά πραγματοποιήθηκε χθες, (29 Ιουλίου μετά τις 10 το πρωί), από τις κρατικές υπηρεσίες καταστολής (εισαγγελέα και ασφαλίτες) που συνεπικουρήθηκαν από δυνάμεις ΜΑΤ και ΟΠΚΕ.

Πραγματοποιήθηκε έρευνα που διήρκεσε μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι.

Κατά την «επίσκεψη» των κρατικώνμηχανισμών καταστολήςχε στο χώρο κάποιος από τους καταληψίες ή άλλο πρόσωπο. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε ένας από τους καταληψίες και απαίτησε να είναι παρών κατά την έρευνα, αλλά στη συνέχεια προσήχθη στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Σε σχέση με κάποια «ευρήματα», που υπήρξαν κατά την έρευνα, τού απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Οι κατηγορίες αφορούν παράβαση του νόμου περί όπλων και για τις σημαίες που υπήρχαν στη κατάληψη, περί αποδοχής προϊόντων εγκλήματος για κάποιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια της έρευνας αλληλέγγυοι που βρέθηκαν έξω από τον χώρο της κατάληψης απωθήθηκαν με βίαιο τρόπο από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων, όπου κατά τις 2μετά το μεσημέρι απωθήθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου. Εκεί, αποφασίστηκε να γίνει συνέλευση στις 6μμ.

Η συνέλευση, τελικά, έγινε την προκαθορισμένη ώρα στο χώρο της κατάληψης Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά, αφού οι καταληψίες και οι αλληλέγγυοι εισήλθαν σε αυτό μετά την αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής.

Ο συλληφθείς, που είχε επιχειρήσει να παρευρίσκεται στο χώρο κατά τη διάρκεια της έρευνας, οδηγήθηκε σήμερα, (Σάββατο 30 Ιουλίου), το πρωί στο αυτόφωρο των δικαστηρίων τής πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου καθορίστηκε να δικαστεί στις 10 Αυγούστου και αφέθηκε ελεύθερος.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: