Διαδηλώσεις στην Κένυα

Οι μπάτσοι στο Iteere της Κένυας δήλωσαν ότι δε θα ανεχθούν τη διατάραξη της ειρήνης από παράνομες διαδηλώσεις οπουδήποτε στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος των μπάτσων δήλωσε ότι «αν και το σύνταγμα επιτρέπει τις ειρηνικές διαδηλώσεις, αυτό το δικαίωμα δεν είναι απόλυτο και πρέπει να εξασκείται με απόλυτη υπευθυνότητα».

“Η Κένυα είναι μια ειρηνική χώρα και δε θα επιτρέψουμ να καταστραφεί η τάξη που απολαμβάνουμε από ανθρώπους που παραβαίνουν το νόμο διοργανώνοντας παράνομες διαδηλώσεις».

Αιτία είναι οι πρόσφατες διαδηλώσεις που διοργάνωσαν μέλη δημοκρατικών οργανώσεων του Ναϊρόμπι και παρέλυσαν τις υποδομές του κράτους, αναγκάζοντας το κράτος να στείλει τα ΜΑΤ για να επέμβουν.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν αμέσως μετά την κηδεία της μητέρας του διευθυντή του CID Ndegwa Muhoro,Veronica Muthoni Muhoro στο χωριό Gatero στην περιφέρειας Nyahururu.

Οι κάτοικοι κατηγορούν τις αρχές για αμέλεια ή και για συνεργασία με διάφορες συμμορίες που τρομοκρατούν τον πληθυσμό. Αξιωματούχος του κράτους απ’ τη μεριά του δήλωσε ότι το κράτος δε θα ανεχτεί τις εξωδικαστικές εκτελέσεις.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: