ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 28ης ΚΑΙ 29ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

Παρά τις προσπάθειες της εξουσίας να επιτύχει μια ανέξοδη αποδοχή του «μεσοπρόθεσμου», τα πράγματα ακολούθησαν το δρόμο της οργής. Η 48ωρη απεργία παρά τις υποτονικές κινητοποιήσεις του κόσμου των συνδικάτων και τις ατελέσφορες περικυκλώσεις που λειτουργούσαν σαν ασπίδα προστασίας της Βουλής δεν μπόρεσαν να κατευνάσουν χιλιάδες ανθρώπων που με πείσμα βρέθηκαν αυτές τις δύο μέρες στους δρόμους και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της κρατικής βίας.

Συγκρούστηκαν, παρά τη διαρκή προσπάθεια ευνουχισμού τους με τις ειρηνιστικές «παρεμβάσεις» των ιθυνόντων του κινήματος των «αγανακτισμένων», παρά την ακατάσχετη προβοκατορολογία των ΜΜΕ και των εγκάθετων του συστήματος.

Συγκρούστηκαν, παρά την έλλειψη οργάνωσης, παρά την «απομαζικοποίηση», παρά την σαρανταοκτάωρη εγκληματική δράση των κατασταλτικών δυνάμεων του κράτους, που αιματοκύλισαν εκατοντάδες ανθρώπους, παρά την έλλειψη μιας δημιουργικής οργάνωσης των αγωνιζόμενων που θα μπορούσε να φέρει θετικά για την κοινωνική απελευθέρωση αποτελέσματα.

Αυτό το πνεύμα της οργής είναι που ανάγκασε την εξουσία να δείξει, για άλλη μία φορά, το πραγματικό της πρόσωπο, αποδεικνύοντας πως οι κρατιστές δεν χαμπαριάζουν από τις ειρηνιστικές διαμαρτυρίες.

Αυτό το πνεύμα της οργής είναι που παραμέρισε τις δράσεις για την κατασκευή θεάματος και όχι ουσιαστικής αντιπαράθεσης, στο οποίο θέαμα οι κάθε είδους τεχνικοί της εξουσίας επιδόθηκαν, για ακόμα μια φορά, προκειμένου να παράξουν πολιτική υπεραξία κι όχι κοινωνική αποτελεσματικότητα.

Αυτό το πνεύμα της οργής είναι που έκανε, για άλλη μια φορά, έκδηλη την διάθεση κόσμου να εισβάλει στο ΚΥΝΟ-ΒΟΥΛΙΟ, όταν στις 13:30 της Τετάρτης παραμερίστηκαν από διαδηλωτές οι σιδερένιοι φράκτες μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Αυτό ήταν που, σε σημαντικό βαθμό, ανάγκασε την εξουσία να προχωρήσει σε εκτεταμένες επιχειρήσεις εκκαθάρισης ολόκληρου του κέντρου της Αθήνας, αλλά και του κέντρου της πλατείας Συντάγματος, επιβεβαιώνοντας πως οι στυμμένες λεμονόκουπες μπαίνουν στη θέση που τους ταιριάζει.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως με την ταυτόχρονη αναγγελία της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, εξαπολύθηκε σαρωτική επίθεση με ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ στην Πανεπιστημίου και στους περισσότερους δρόμους που συνδέονταν με την πλατεία Συντάγματος, αλλά κυρίως στην οδό Σταδίου.

Στην επιδρομή, αυτή επί της Σταδίου, συνελήφθη και ο σύντροφός μας Μανώλης Λιόλιος, όπου χτυπήθηκε άγρια από τις δολοφονικές συμμορίες του κράτους που, επί πλέον, του προκάλεσαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν ράμματα σε ένα βαθύ τραύμα στο κεφάλι, αλλά οδηγήθηκε και πάλι στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Κατά τη σύλληψή του, σύντροφοί μας επιχείρησαν να τον απελευθερώσουν με αποτέλεσμα ο ένας να πέσει αναίσθητος μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου του έγιναν 14 ράμματα.

Ο σύντροφος Μανώλης Λιόλιος οδηγήθηκε σήμερα 30 Ιουνίου στην εισαγγελία των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Πήρε προθεσμία και θα οδηγηθεί μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους στον ανακριτή την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 28ης ΚΑΙ 29ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΝΩΛΗ ΛΙΟΛΙΟ

30 Ιουνίου 2011

Συσπείρωση Αναρχικών

anarchy.gr

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: