Κρατούμενη του «Green Scare» στις ΗΠΑ επέλεξε να συνεργαστεί με την αστυνομία

Στις 14/6 ανακοινώθηκε το συγκλονιστικό νέο ότι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Τακόμα, Ουάσιγκτον, η κρατούμενη Briana Waters, που κατηγορούνταν για ενέργειες του ELF επέλεξε να συνεργαστεί με το κράτος, Ως εκ τούτου, όλες οι κινήσεις αλληλεγγύης στο πρόσωπό της σταματάνε.

Η Waters κατηγορούνταν για συμμετοχή στον εμπρησμό που έγινε το 2001 στο Γραφείο Άγριας Φύσης στο Litchfield και στο  σταύλο Horse Corrals στο Susanville της California και στον εμπρησμό του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, και συγκεκριμένα στο Φυτοκομικό Τμήμα το 2001.

Είχε απελευθερωθεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά λόγω παραβάσεων στη δίκη. Έτσι επρόκειτο να ξαναδικαστεί. Στην ακρόαση δέχτηκε πρόταση συνεργασίας για να παράσχει πληροφορίες ενάντια στους συγκατηγορούμενούς της, ώστε να μην ξαναφυλακιστεί ή να εκτίσει αρκετά μειωμένη ποινή στο εξής.

Έτσι, φέρεται να είναι έτοιμη να καταθέσει ενάντια στον Justin Solondz, που συνελήφθη ενώ βρισκόταν στην κίνα και εκτίει ποινή για ναρκωτικά εκεί και αναμένεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Λόγω της πίεσης των media και των ρουφιάνων όπως η Briana Waters αλλά και άλλων που δέχτηκαν να συνεργαστούν με το κράτος, ο Justin αναμένεται να έχει μια δύσκολη δίκη στις ΗΠΑ.

Η Briana Waters έκανε μια ξεκάθαρη επιλογή και έτσι η οποιαδήποτε κίνηση αλληλεγγύης στο πρόσωπό της πρέπει να ανακληθεί.

Η απόφασή της έρχεται σε μια στιγμή που οι αναρχικοί και περιβαλλοντικοί αγωνιστές στις ΗΠΑ και διεθνώς δέχονται ευρεία αλληλεγγύη όπως με την περίπτωση της Marie Mason και του Eric McDavid. Και οι δύο εκτίουν ποινή 20 χρόνων.

Οι κρατούμενοι του ALF και άλλοι αναρχικοί κρατούμενοι όπως οι Sadie, Justin, Marie, Eric, Exile, Grant, Michael, Daniel, Scott έχουν επιλέξει μέχρι τώρα να μη συνεργαστούν με το κράτος, όπως και άλλοι που φυγοδικούν.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: