Νεκροί σε εξεγέρσεις σε φυλακές της Βενεζουέλας

Δεκαεννιά κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε φυλακές στη Βενεζουέλα την Κυριακή, ενώ άλλοι 4 πέθαναν σε εξέγερση που ξέσπασε σε άλλη φυλακή μετά από μερικές μέρες.

Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν στις φυλακές Rodeo I στην πολιτεία Miranda ήταν οι σφοδρότερες σε αριθμό νεκρών από το 1999.

Τουλάχιστον 3600 βρίσκονται έγκλειστοι στις συγκεκριμένες φυλακές που έχουν σχεδιαστεί για 750. Έτσι, μετά το επισκεπτήριο ξέσπασε η αναταραχή.

Άλλοι 4 σκοτώθηκαν σε εξέγερση στις φυλακές Sabaneta στη δυτική Βενεζουέλα. Ο ένας πέθανε σε καυγά το βράδυ της Δευτέρας και άλλοι 3 κατά τη διάρκεια εξέγερσης την επόμενη μέρα.

Οι πρώτες συγκρούσεις είχαν ξεσπάσει στις φυλακές Rodeo II στις 27/4, όταν 22 δεσμοφύλακες κρατήθηκαν όμηροι από κρατούμενους που διαμαρτύρονταν για την εκδήλωση φυματίωσης στις φυλακές. Τότε οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι μια εβδομάδα μετά σε αντάλλαγμα για την απομάκρυνση του διευθυντή και τις υποσχέσεις του κράτους για καλυτέρευση των συνθηκών.

Στις 22/5 κρατούμενοι στο κέντρο κράτησης La Planta κράτησαν όμηρους 15 εργαζόμενους διαμαρτυρόμενοι για την κακομεταχείριση απ’ αυτούς. Τότε τους είχαν απελευθερώσει 24 ώρες αργότερα.

Μόνο το 2010 σκοτώθηκαν 476 άτομα σε φυλακές της Βενεζουέλας (όπου κρατούνται συνολικά 14.500), ενώ στην Κολομβία είχαν σκοτωθεί 16 σε σύνολο 80.000 και 36 στη Βραζιλία σε σύνολο 450.000.

 

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: