Συνεχίζονται οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής του ΚΚΚ στην Κίνα

Ένοπλοι μπάτσοι επιχειρούν να αποκαταστήσουν την τάξη στην πόλη Zengcheng, όπου χθες εκατοντάδες κάτοικοι αναποδογύρισαν περιπολικά και πυρπόλησαν κυβερνητικά κτίρια, σε συνέχεια των βίων συγκρούσεων των τελευταίων ημερών, που ξεκίνησαν με αφορμή την κακομεταχείριση μικροπωλητών από τις δυνάμεις καταστολής του ΚΚΚ.

Σχολεία, τράπεζες και κρατικές υπηρεσίες παρέμειναν κλειστά και οι μπάτσοι περιπολούν συνέχεια.

Δακρυγόνα χρησιμοποιούνται και θωρακισμένα οχήματα έχουν αναπτυχθεί στους κεντρικούς δρόμους.

Στις Ι Ιουλίου είναι τα 90α γενέθλια του Κομμουνιστικού Κόμματος που αλλάζει την ηγεσία του κάθε 10 χρόνια.

Ο Wang Yang, υπεύθυνος του Κ(ώ)μματος στην επαρχία Guangdong, είναι υποψήφιος για την ανώτατη επιτροπή (Politburo Standing Committee) την επόμενη χρονιά.

Όλα άρχισαν την Παρασκευή, όταν η 20χρονη Wang Lianmei, έγγυος μικροπωλητής, δέχθηκε επίθεση από τους μπάτσους που έκαναν εκκαθάριση στους δρόμους από τους μικροπωλητές.

Τότε μετανάστες και μικροπωλητές επιτέθηκαν στους μπάτσους με πέτρες και ξύλα, μετά από φήμες ότι η 20χρονη τραυματίστηκε και ο άντρας της σκοτώθηκε.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν σε κινέζικα σάιτ και παίχτηκαν στην τηλεόραση του Χονγκ-Κονγκ δείχνουν εκατοντάδες οργισμένους διαδηλωτές να σπάνε μαγαζιά, να αναποδογυρίζουν περιπολικά και να βάζουν φωτιά σε κρατικά κτίρια.

Στο μεταξύ κάτοικοι της πόλης χρησιμοποιώντας σάιτ του στυλ Twitter έκαναν κάλεσμα σε νέους να οπλιστούν για να υπερασπιστούν την τάξη από τους εξεγερμένους μετανάστες.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: