Ο «ευρω-μονόδρομος» ως στάδιο για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού

Στο «δημοψήφισμα» του προέδρου του ΣΕΒ: «ή παραμένουμε στο ευρώ με θυσίες ή αυτοκτονούμε με δραχμή» (έξυπνο πυροτέχνημα πράγματι…) το ΚΚΕ ψηφίζει (με μια απαραίτητη μικρή αργοπορία) τη «σωτηρία της χώρας».

Όπως εξήγησε η Παπαρήγα στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, εμείς είμαστε γενικά υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ, η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική».

Το «Είμαστε γενικά υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ», σημαίνει ότι για το ΚΚΕ, η ΕΕ (δηλαδή το Ευρωκράτος, για να κυριολεκτούμε…) δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά πού να τρέχεις τώρα… Πάνε εκείνες οι εποχές των 80s και 90s που οι κομσομόλοι με στρατιωτικό βήμα αναστάτωναν άσκοπα το κέντρο της Αθήνας για να βροντοφωνάξουν το κούφιο σλόγκαν «Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ». Ένα θέαμα τόσο άχαρο και άσχετο με την πραγματικότητα όσο και οι ξεθωριασμένες φωτογραφίες του Ιωσήφ Στάλιν. Αυτό το περίεργο είδος στρατιωτανθρώπων θα έχει εξαφανιστεί σε λίγα χρόνια σαν το αυστραλέζικο πτηνό «ντοντό» που εθεάθη για τελευταία φορά γύρω στα 1650…

Όταν τέτοιες δηλώσεις γίνονται μέσα από έναν «μεγάλο» τηλεοπτικό σταθμό και όχι μέσα από τον μίζερο 902 ή τον Ριζοσπάστη, προφανώς και δεν απευθύνονται μόνο στην περίφημη «εργατική τάξη», που εντελώς αυθαίρετα, τα συμφέροντα της, τα εκπροσωπεί το ΚΚΕ (σύμφωνα βέβαια με το ΚΚΕ). Αποδέκτης, λοιπόν, είναι και οι «αστοί», για την ακρίβεια μόνο οι «αστοί». Ακόμα μια ένδειξη είναι ότι δεν φορούσε το καλό κόκκινο σακάκι της. Ένα το κρατούμενο…

Η χρονική στιγμή που γίνεται αυτή η διαβεβαίωση είναι το κρεσέντο της καταστροφολογίας σε σχέση με την «5η Δόση» και η κορύφωση των τελεσίγραφων της ΕΕ για «συναίνεση άνευ όρων» που δεν θα δεχόταν ούτε το Δεκαπενταμελές γυμνασίου ακόμα και αν έχανε την ετήσια εκδρομή. Δύο τα κρατούμενα!

Αφήστε πια τα ψυχολογικά προβλήματα στα «άχρηστα υλικά» που περιγράφονται με τον γενικό όρο «κουκουέδες» (ας ελπίσουμε ότι οι υπόλοιποι απλώς θα γύρισαν κανάλι) όταν ανοίγοντας την τηλεόραση ήρθαν αντιμέτωποι με την καταστροφολογική όρεξη της Αλέκας Παπαρήγα. Να μην γελάμε με τα χάλια τους. Δεν είναι και μικρό πράγμα να ακούνε από τη γ.γ. του ΚΚΕ να κηρύσσει ότι «το Ευρώ είναι Μονόδρομος».

Αν προσέξατε, επίτηδες χρησιμοποιούμε την λέξη διαβεβαίωση. Η γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος διαβεβαιώνει, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι δεν θα είναι άφρων σαν την γυναίκα του Λωτ που γύρισε να κοιτάξει πίσω την πόλη που θα χαθεί για πάντα και μαρμάρωσε.

Το κατάντημα αυτό, της Αλέκας Παπαρήγα με ό,τι αυτή συμβολίζει (δηλαδή τον κρατισμό) έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο σεσημασμένος τρόφιμος του Σύριζα, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όταν τον άφησαν για λίγο μόνο του, βρήκε την ευκαιρία και πήρε τους δρόμους σε έξαλλη κατάσταση βάζοντας φωνές μεγάλες για τις δηλώσεις της Παπαρήγα. Δεν πρόλαβε όμως να χαρεί τους καρπούς της λαφαζανιάς του, γιατί τον «μάζεψαν» αμέσως οι υπεύθυνοι με τις άσπρες ποδιές. Άλλωστε ο Τσίπρας έχει δηλώσει από καιρό ότι «δεν το κουνάει» από το ευρώ, ο κόσμος να χαλάσει.

Το ρεσιτάλ της κακοτυχίας του έρμου του Παναγιώτη του Λαφαζάνη κορυφώθηκε το βράδυ της επόμενης ημέρας, 31η Μαΐου. Κατάσκοπος του anarchypress που έχει διεισδύσει στο Κοινοβούλιο, μας πληροφόρησε ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όχι μόνο συμμετείχε, αλλά ήταν πρωτεργάτης της ιστορικής «Κίνησης των Εικοσιπέντε» δηλαδή των 25 βουλευτών που δραπέτευσαν από το Κοινοβούλιο δια μέσου του Βασιλικού Κήπου με τα κλεφτοφάναρα, υποβασταζόμενοι από πυροσβέστες και αστυνομικούς. Χάρη σε αυτή την περιπέτεια, έγινε γνωστή στο πανελλήνιο μια βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ ονόματι Θεοχάρη επειδή της έσπασε το τακούνι. Και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπέφερε από τα παπούτσια του μετά από την εξαντλητική πεζοπορία στην άγρια Φύση. Είδατε εσείς να γίνεται θέμα κάπου;

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: