Επίθεση σε τράπεζα στο Μεξικό

Στις 23 Μάη εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε υποκατάστημα της τράπεζας BBVA-Bancomer στη συμβολή των οδών Calzada Ignacio Zaragoza και Agua Caliente στο Iztacalda Delegación της Πόλης του Μεξικό.

Η ισπανική αυτή τράπεζα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη Λατινική Αμερική και η πρώτη σε διαχείριση συντάξεων. Χρηματοδοτεί επίσης εταιρείες πώλησης όπλων, με τα οποία ο Καντάδι βομβαρδίζει τη Μισράτα, εταιρίες που ξεπλένουν χρήματα από εμπόριο ναρκωτικών, χρηματοδοτούν ρυπογόνα πρότζεκτ, όπως ο αγωγός αργού πετρελαίου στο Εκουαδόρ, ο αγωγός Gasyrg στη Βολιβία, το εργοστάσιο χαρτιού ENCE στην Ουρουγουάη, ορυχεία στη Χιλή και το Περού, χρηματοδοτούν τη Repsol YPF και την Iberdrola συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εκπομπή CO2.

Κρατικοί αξιωματούχοι μίλησαν για «χούλιγκαν με καλυμμένα τα πρόσωπά τους», προσπαθώντας να υποβαθμίσουν τη σημασία της ενέργειας.

Στην ανάληψη ευθύνης από τον CIRA (Εξεγερτικός Αναρχικός Επαναστατικός Πυρήνας) γίνεται επίσης αναφορά σε φυλακισμένους στη Χιλή, το Μεξικό, τη Λευκορωσία και την Ελλάδα. Γίνεται επίσης αναφορά στο Mauricio Morales που σκοτώθηκε στα τέλη Μάη του 2009 προσπαθώντας να τοποθετήσει βόμβα σε ακαδημία των μπάτσων στη Χιλή.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: