Στρατιωτικός νόμος σε περιοχές της Κίνας

Οι αρχές απέκλεισαν περιοχές της τεράστιας βόρειας περιφέρειας της Έσω Μονγκολίας (ανάμεσα στην Μονγκολία και την Κίνα) την Κυριακή για να αποτρέψουν τους κατοίκους απ’ το να πραγματοποιήσουν μια σχεδιασμένη διαδήλωση για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο ενός βοσκού, μετά τον οποίο είχαν γίνει ήδη διαδηλώσεις επί έξι συνεχείς ημέρες.

Εκατοντάδες μπάτσοι και στρατιώτες πλήρως εξοπλισμένοι έκαναν περιπολίες στην πλατεία Xinhua του Hohhot.

Περικύκλωσαν επίσης την πλατεία Ruyi, μπροστά από το τοπικό κυβερνητικό κτίριο.

Σε μια σπάνια επίδειξη ανυπακοής, εκατοντάδες Μονγκόλοι της Κίνας, που αποτελούν το 20% του πληθυσμού της Αυτόνομης Περιοχής της Έσω Μονγκολίας, βγήκαν στους δρόμους μετά το θάνατο ενός μογγόλου βοσκού που χτυπήθηκε από ένα φορτηγό που μετέφερε κάρβουνα. Το κράτος ανακοίνωση τη σύλληψη δυο κινέζων Χαν για ανθρωποκτονία, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τη λαϊκή οργή.

Ο λόγος είναι η κυριαρχία των Κινέζων Χαν στην Έσω Μονγκολία, που καλύπτει πάνω από το 1/10 της συνολικής επιφάνειας της χώρας.

Ένας εργάτης σε πανεπιστήμιο του Hohhot μίλησε σε ρεπόρτερ και είπε ότι και οι 3 είσοδοι του πανεπιστημίου είχαν σφραγιστεί και υπήρχε μεγάλη παρουσία μπάτσων. Τα τηλέφωνα στις κυβερνητικές υπηρεσίες της πόλης ήταν κλειστά.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: