Η «ΝΕΑ» ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ-«ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ» ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ: ΚΟΛΙΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΑΡΕΛΙ…

Πριν λίγες ημέρες ο Παπανδρέου απευθυνόμενος στο κοινό που παρακολουθούσε συνέδριο του Ecomonist, διαλάλησε με κάθε επισημότητα, μεταξύ άλλων, και τα περί αναγκαιότητας μιας νέας εθνικής συνεννόησης χωρίς εξωραϊσμούς και «μαγικές συνταγές», υπογραμμίζοντας ότι, απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αφοσίωση από όλους, κοινωνία, επιχειρηματίες και πολιτικά κόμματα, ώστε η βούληση όλων να αλλάξει η Ελλάδα να γίνει παντού σαφής και κατανοητή.

Ο «μεσίτης ξένων συμφερόντων», σύμφωνα και με τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Π. Καμμένου, συντάχθηκε μ’ αυτόν τον τρόπο στις πρόσφατες απαιτήσεις της Τρόικας να επιτευχθεί η απόλυτη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, ώστε να αντιμετωπιστεί ο «εκτροχιασμός του μνημονίου» εκβιάζοντας ότι η καθυστέρηση ή η αναστολή των «απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων» θα επιφέρει την δέσμευση της επόμενης δόσης με ότι αυτό συνεπάγεται…

M’ άλλα λόγια, στο Λουξεμβούργο η λεγόμενη οικονομική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφανγκ Σόιμπλε, η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, η Ισπανίδα Έλενα Σαλγάδο, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ και ο επίτροπος κ. Ολι Ρέν μιλώντας για «εκτροχιασμό του μνημονίου» ζήτησαν «σκληρές εγγυήσεις», δηλαδή την απερίφραστη πολιτική συναίνεση για μια καταιγίδα απολύσεων, άμεσες αποκρατικοποιήσεις, εγγυήσεις γης κλπ, αναγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι συζητούνται ήδη οι όροι ενός νέου «απαραίτητου» δανείου.

«Cincauta venenum», υποστήριζαν οι Λατίνοι. Που σημαίνει: «στην ουρά βρίσκεται το δηλητήριο». Και δεν έχουν άδικο. Εν τω άμα και το θάμα ο Παπανδρέου καλεί με ψευδοαγωνιώδες ύφος τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις σε διάλογο για εθνική συνεννόηση για την σωτηρία της πατρίδας, που σύμφωνα με τον νυν υπουργό αμύνης βρίσκεται στην καρδιά της δίνης ενός «οικονομικού πολέμου».

Σαν έτοιμος από καιρό ο Σαμαράς ξεσπαθώνει στο «Ζάπειο 2» περί της «επαναδιαπραγμάτευσης» του μνημονίου, ενώ επαναλαμβάνει περίπου τα ίδια και απαράλλακτα με τον Παπανδρέου περί αποκρατικοποιήσεων και «αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας» για να μαζευτούν τα 50 δις που απαιτούν τα μεγάλα αφεντικά της τρόικας.

Από κοντά και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης που χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την παραγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συναίνεση θυμίζοντας ότι το κόμμα του έχει καταθέσει 28 θέσεις για την αντιμετώπιση της «κρίσης», που έχουν ως γνώρισμα την αναγνώριση των χρεών, την αντιμετώπιση των δανείων και την στήριξη της κοινωνίας, ενώ για τις αποκρατικοποιήσεις συμπλήρωσε πως η Δημοκρατική Αριστερά συζητά υπό προϋποθέσεις το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Και αυτός δίκιο έχει. Πόση συναίνεση παραπάνω να δώσει; Τόση αχαριστία πια δεν αντέχεται…

Ακολούθησε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που από τα «απάτητα», λέμε τώρα, βουνά στο Γράμμο και το Βίτσι… ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, να πραγματοποιηθεί συνάντησή τους, ενώ δεν ξέχασε να καλέσει τα μέλη του κόμματος και την κοινωνία να βρίσκονται σε …επαγρύπνηση… Τρέμε Τρόικα!

Ο Τσίπρας, αξιοθρήνητος, έτρεξε να συναντήσει τον Παπανδρέου, χωρίς όμως να έχει, λέει, την πρόθεση να συναινέσει (sic!!!), επειδή, ίσως, έχει το βίτσιο να φωτογραφίζεται με τον George), ενώ Μπακογιάννη και Καρατζαφέρης –σταθερές αξίες στο χρηματιστήριο της πολιτικής συναίνεσης– έδωσαν για μιαν ακόμη φορά ένα καθαρό και βροντερό παρών.

Πολύ κακό για τον τίποτα λοιπόν ή μάλλον «Κολιός και κολιός από το ίδιο βαρέλι»…. Ή μήπως έχει κανείς αντίρρηση;

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: