ΣΤΟ «ΓΥΨΟ» ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Συνεδριάζει σήμερα επιτροπή «έγκριτων» νομικών και καθηγητών Πανεπιστημίων, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, στο δημαρχείο της οδού Αθηνάς με σκοπό να προωθήσουν πρόταση νόμου για τις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, που κατηγορεί για «δειλία» τα πολιτικά κόμματα:

«Παρόλο που υπάρχει το άρθρο 11 του Συντάγματος που προβλέπει το δικαίωμα των ελεύθερων συναθροίσεων, προβλέπει επίσης να ψηφιστεί ένας νόμος από τη Βουλή που θα διασφαλίζει παράλληλα και τα δικαιώματα των υπόλοιπων πολιτών. Δεν είναι μόνο η ελευθερία του διαδηλωτή, είναι η ελευθερία και του πολίτη να μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα μέσα στο κέντρο της Αθήνας ή του καταστηματάρχη να μπορεί να λειτουργήσει ανενόχλητα το κατάστημά του. Λόγω δειλίας, τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν τολμήσει να ψηφίσουν ένα νόμο που τον προβλέπει το Σύνταγμα».

Ας σημειωθεί, ότι μόνο μέσα στο 2010 υπολογίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν 1000 πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

Τα νέα μέτρα που σκοπεύουν να βάλουν σε «γύψο» τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας θα συνδυαστούν με τα συνολικότερα μέτρα που αφορούν τις λεγόμενες αναπλάσεις του ιστορικού κέντρου της Αθήνας με εκτεταμένες πεζοδρομήσεις ακόμα και της Πανεπιστημίου, απ’ όπου ξεκινούν παραδοσιακά πλήθος διαδηλώσεων, αλλά και τα γενικότερα μέτρα αστυνόμευσης με αφορμή την πάταξη της εγκληματικότητας, την απομάκρυνση των δομών απεξάρτησης από το κέντρο της πόλης, την πάταξη του «παραεμπορίου» που συχνά πυκνά με τρόπο υπενθυμίζεται από διάφορους θεσμικούς και μη ότι «ευνοείται» από το πανεπιστημιακό άσυλο κλπ.

Χωρίς αμφιβολία η δημαρχιακή πρωτοβουλία μόνο τυχαία δεν επαναφέρει αυτή την στιγμή την άμεση υλοποίηση ενός διακαούς πόθου της εξουσίας, καθώς οι συνθήκες θεωρούνται ιδανικές για κάτι τέτοιο.

Όσο για την πολιτική συναίνεση των «δειλών», κατά τον δήμαρχο, πολιτικών κομμάτων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη συμπεριλαμβανόμενων, βέβαια, και των αριστερών. Απλά ο δήμαρχος τούς προσφέρει μια «χρυσή» ευκαιρία να αποδείξουν ότι άδικα κατηγορούνται για «δειλία» αποδεικνύοντας το αντίθετο με την ολόθερμη συστράτευσή τους στην δημαρχιακή εκστρατεία για την πάταξη της «μάστιγας» των διαδηλώσεων.

Θέλατε εναλλακτική δημαρχάρα με δημοκρατικά διαπιστευτήρια και «συνήγορο του πολίτη»; Καλά να πάθετε…

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: