Ένας σοβαρά τραυματισμένος κατά την απεργιακή πορεία στην Αθήνα

Οι συγκεντρώσεις που είχαν οριστεί για το Πεδίο του Άρεως και το Μουσείο ξεκίνησαν μετά τις 12:15 με κατεύθυνση το Σύνταγμα.

Εκεί υπήρξαν κάποιες αψιμαχίες με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν περικυκλώσει όλη την περιοχή της πλατείας Συντάγματος και οι δυνάμεις καταστολής έκαναν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης.

Άλλα μπλοκ διαδηλωτών ανεβαίνουν κάτω από ασφυκτικό κλοιό την Καραγεώργη Σερβίας (Μ. Βρετανία) και άλλα διοχετεύονται προς την Όθωνος.

Γύρω στη 1:30μμ αρχίζει εκτεταμένη επιχείρηση των ΜΑΤ κατά της πορείας, μετά από πέτρες που ρίχνονται εναντίον τους. Η πορεία κόβεται κυριολεκτικά στη μέση, ενώ άλλα μπλοκ κατευθύνονται στη Βουλή μέσω των οδών Φιλελλήνων-Ξενοφώντος-Β. Αμαλίας. Σ’ όλο το μήκος της Πανεπιστημίου επελαύνουν οι διμοιρίες. Ρίχνονται κάποιες μολότωφ, αλλά τελικά τα μπλοκ διαλύονται και οι διαδηλωτές διασκορπίζονται στους γύρω δρόμους.

Η σαρωτική επιχείρηση καταστολής άφησε τουλάχιστον 11 τραυματισμένους διαδηλωτές, ενώ τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί.

Έγιναν 24 προσαγωγές από τις οποίες οι 8 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ένας διαδηλωτής-φοιτητής, 31 ετών, υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τα κτυπήματα των ΜΑΤ. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: