Ιαπωνία: Ζητείται νέα πρωτεύουσα

Δεν προκαλεί πια καμία έκπληξη –σε όσους έχουν μάτια να δουν και αυτιά να ακούσουν– η συστηματική χειραγώγηση και οι ομοβροντίες  από απίθανα ψέματα που εξαπολύουν οι κρατικοί αξιωματούχοι στην Ιαπωνία και η «διεθνής κοινότητα» για  την κολοσσιαία πυρηνική  καταστροφή  στην Φουκουσίμα και όχι μόνο.

Οι ιαπωνικές και διεθνείς αρχές συστηματικά απέκρυψαν ότι και άλλα πυρηνικά εργοστάσια έπαθαν σοβαρές ζημιές ή καταστράφηκαν εκλύοντας  άγνωστη αλλά ανυπολόγιστη ποσότητα ραδιενέργειας.

Δεν κοκκινίζουν ούτε τόσο δα οι ειδικοί ανά τον κόσμο όταν αραδιάζουν τα επιμελημένα ψέματα και μαθηματικοποιημένες βλακείες τους. Ποιος θα ξεχάσει τον φοβερό έλληνα καθηγητή πυρηνικής τεχνολογίας, να προσπαθεί να εξηγήσει από την τηλεόραση ότι η «κάποια ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα  προερχόταν από τα …παλαιά υλικά που ήταν χτισμένοι οι αντιδραστήρες!  Ή τα στοιχεία της ιαπωνικής κυβέρνησης ότι σημειώθηκε έκρηξη κατά …55% στον τάδε αντιδραστήρα, κατά 38% στον δείνα αντιδραστήρα και τα λοιπά…

Προκαλεί όμως μεγάλη απορία η στάση εκατομμυρίων ανθρώπων που είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν από εδώ και μπρος μαζί με τον αόρατο θάνατο που σπέρνει η κρατική εξουσία.  Μόνο η έσχατη μοιρολατρεία μπροστά στο θανατηφόρο αδιέξοδο, συνδυασμένη με τον παραδοσιακό ιαπωνικό εθνικισμό  μπορεί να εξηγήσει την απάθεια των μελλοθάνατων.

Μόλις δυο μήνες μετά τον φονικό σεισμό των 9 ρίχτερ,  εκπρόσωπος  της εταιρίας Japan Atomic Power Co. -Japco (μια από τις τρεις εταιρίες που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα στην Ιαπωνία) δήλωσε ότι δεν μπορεί να εξηγήσει(!) τους λόγους αύξησης των ραδιενεργών ουσιών στο νερό της δεξαμενής που περιέχει το σχάσιμο υλικό (κατά κανόνα πλουτώνιο). Το εργοστάσιο της Japco  βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης Τσουρούγκα, στη δυτική πλευρά της Ιαπωνίας.

Η γεμάτη ιαπωνική φινέτσα, ανακοίνωση του ιάπωνα προέδρου ότι μελετά την ίδρυση «εναλλακτικής πρωτεύουσας» που θα μεταφερθούν οι κεντρικές λειτουργίες του Τόκιο (χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις) απλώς επιβεβαιώνει ότι οι πύλες της κόλασης είναι ορθάνοιχτες.

Το σύνθημα για την εκκένωση του Τόκιο έδωσαν οι ξένες χώρες αδειάζοντας τις πρεσβείες τους και συνιστώντας την άμεση αποχώρηση των υπηκόων τους από την Ιαπωνία.

Υπενθυμίζεται ότι το Τόκιο είναι η μεγαλύτερη και η πιο πυκνοκατοικημένη τερατούπολη του πλανήτη, που «φιλοξενεί» 38 εκατομμύρια  κατοίκους  και αποτελεί μια από τις τρεις πόλεις-κλειδιά της παγκόσμιας οικονομίας, μαζί με την Ν. Υόρκη και το Λονδίνο. Και το σημαντικότερο, απέχει μόλις 250 χιλιόμετρα από τη Φουσουσίμα.

Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν οι κρατιστές στους υπηκόους τους. Μόνο οι λίγοι και εκλεκτοί θα έχουν το προνόμιο να απολαύσουν τις νέες Βαβυλώνες που σκοπεύουν να χτίσουν όταν καταστραφούν  οι παλιές. Αν προλάβουν βέβαια…

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: