Η Πρωτομαγιά στο Βερολίνο και άλλες γερμανικές πόλεις

Ακροαριστεροί, αυτόνομοι και άλλοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους μπάτσους στο Βερολίνο την Κυριακή. Γύρω στις 6 το απόγευμα περίπου 9000 διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία, με 7000 μπάτσους να βρίσκονται ανεπτυγμένοι στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Μασκοφορεμένοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε τράπεζες, πολυτελή καταστήματα και στους μπάτσους. Εκφράστηκε η αλληλεγγύη στις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο.

Οι μπάτσοι χρησιμοποίησαν κανόνια νερού για να διαλύσουν τους διαδηλωτές και πραγματοποίησαν αρκετές συλλήψεις.

Την προηγούμενη μέρα είχαν πραγματοποιηθεί συγκρούσεις στο Αμβούργο σε πορεία ενάντια στην εκκένωση κατάληψης, όπου συνελήφθησαν 17 άτομα, ενώ πυρπολήθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα.

Πολλές πορείες έγιναν ενάντια και σε πρωτομαγιάτικες πορείες που καλούσαν ακροδεξιοί.

Γύρω στους 5,000 διαδηλωτές διαδήλωσαν ενάντια στην πορεία 700 περίπου ακροδεξιών στο Heilbronn, βόρεια της Στουτγάρδης, και προσήχθησαν 450 άτομα μετά την επίθεση με κροτίδες στους μπάτσους.

Στην πόλη Halle 2000 άτομα πορεύτηκαν ενάντια σε 600 νεοναζί και ξέσπασαν μικροσυμπλοκές. Στο Greifswald άλλοι 3000 διαδήλωσαν ενάντια στην πορεία του NPD (Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα).

Το Σάββατο περίπου 4000 άτομα αντιπαρατέθηκαν στη διαδήλωση 200 νεοναζί στη Βρέμη.

Το βράδυ πριν την Πρωτομαγιά συνελήφθησαν 58 άτομα στο Βερολίνο μετά την επίθεση που δέχθηκαν μπάτσοι με μπουκάλια και κροτίδες κατά τη διάρκεια συναυλίας πανκ. Συνολικά μετά την πορεία της Πρωτομαγιάς οι συλλήψεις έφτασαν τις 180.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: