25 χρόνια από το «ατύχημα» του Τσέρνομπιλ

Σήμερα συμπληρώνονται 25 ολόκληρα χρόνια από το πυρηνικό «ατύχημα» στον Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, που συνέβη στις 26 Απριλίου του 1986.

Είναι γεγονός πως η καταστροφή που έχει προκληθεί είναι τεράστια και οι επιπτώσεις βαρύνουν όχι μόνο την περιοχή όπου συνέβη το «ατύχημα», αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

Εκτιμάται ότι περισσότερο από το μισό του ιωδίου 131 που διέφυγε από το Τσέρνομπιλ κατέληξε εκτός της τότε ΕΣΣΔ. Το ραδιενεργό ιώδιο προκαλεί αύξηση των περιπτώσεων καρκίνου του θυρεοειδούς και σύμφωνα με εκτιμήσεις, παρουσιάστηκε αύξηση αυτής της μορφής καρκίνου σε Μ. Βρετανία και Τσεχία. Οι ειδικοί αποφεύγουν, ακόμη, να δώσουν το πλήρες μέγεθος των καταστροφικών επιπτώσεων στην Ευρώπη. Στον ελλαδικό χώρο η ραδιενέργεια από το Τσέρνομπιλ εξακολουθεί να είναι παρούσα και να επιδρά.

Άλλες μελέτες αναφέρουν αύξηση της παιδικής λευχαιμίας σε Γερμανία, Ελλάδα και Λευκορωσία. Γνωρίζοντας ότι τα περισσότερα είδη καρκίνου χρειάζονται 20 με 60 χρόνια μεταξύ έκθεσης στο αίτιο και εκδήλωσης της ασθένειας, είναι προφανές ότι είναι ακόμα νωρίς για να προσδιοριστούν οι πραγματικές διαστάσεις του «ατυχήματος». Ήδη οι απώλειες που προκάλεσε το «ατύχημα» υπολογίζεται πως ξεπερνούν τις 140.000 ανθρώπους, ενώ ο αριθμός όσων προσβλήθηκαν άμεσα από τη ραδιενέργεια είναι ένα εκατομύριο.

Η επέτειος αυτούς του τρομακτικού εγκλήματος των εξουσιαστών συναντά το πριν από ενάμισι μήνα «ατύχημα» στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, όπου οι καταστροφές παραμένουν ανυπολόγιστες. Ήδη χιλιάδες βοοειδή, χοίροι κλπ., που έχουν προσβληθεί από ραδιενέργεια, εξοντώνονται.

Δεν χρειάζεται κανενός είδους πρόσθετη επιβεβαίωση, παρ’ ότι υπάρχουν αμέτρητα αποδεικτικά στοιχεία, για την απόλυτη εχθρότητα των εξουσιαστών απέναντι στην ανθρώπινη φύση και τον πλανήτη.

Τα κράτη είναι κυριολεκτικά υπεύθυνα και γι’ αυτού του είδους τα εγκλήματα, εφ’ όσον τέτοιες καταστροφικές μηχανές μόνο με την ισχύ και για την ισχύ των κρατών μπορούν να υπάρξουν.

Η οργανωμένη δράση των ανθρώπων ενάντια σε κράτη και πυρηνικά κάθε μορφής, είναι το ζητούμενο…

Δημοσιεύτηκε από Η. Α.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: